Preparatul minune din carne de porc de la care nu te îngrași. Are sub 3% grăsime!

26 dec. 2019
Preparatul minune din carne de porc de la care nu te îngrași. Are sub 3% grăsime!

Deși este un preparat din carne de porc, este un adevărat produs pentru slăbit, recomandat chiar și atunci când sunteți la dietă sau când vreți să slăbiți. Medicul Mihaela Bilic a dezvăluit care este acest preparat, foarte consumat în aceste zile de sărbători. 

„Daca ieri am povestit despre “bomba calorică” din salata de boeuf, astăzi suntem în cealaltă extremă: piftia este produsul hipocaloric al Sarbatorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan.

Ce e piftia? O carne fiartă cu usturoi, un fel de rasol consumat cu tot cu zeamă/supă. Doar ca la piftie nu folosim bucati nobile de carne, ci părțile de categoria a 2-a: picioare, urechi de porc sau tacâmuri de curcan. Important este sa aibă zgârciuri, oase și șorici, adică multă gelatină și puțină carne.

Nici grasime nu prea avem in piftie, iar puțina care exista se ridica la suprafată (ca la ciorbă) si poate fi indepartată dupa ce se încheagă/întărește. Prin urmare, piftia are sub 3% grasime, aproape 5% proteine (si mult colagen) totul cu numai 30cal/100g.

 Preparatul ideal pentru osteoporoză

Daca nici asta nu e preparat dietetic, ce sa zic!?! Suplimentar se potriveste si in dietele proteice, pentru ca nu contine glucide, iar faptul ca e fiert îl face usor de digerat.

Zeama întărită sub forma de gelatină e bogata în colagen si concentrată în calciu cu bioeficiență maximă, deci piftia poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoza si probleme articulare. Cât despre siluetă nicio grijă, chiar dacă o mâncați cu o felie de pâine, tot “de slăbit” se cheamă că este,” scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic, pe contul său de Instagram.