Președintele ține dietă! Cum a reușit să slăbească mâncând cartofi

24 ian. 2020
Președintele ține dietă! Cum a reușit să slăbească mâncând cartofi
Cropped image of woman feet standing on weigh scales, on gray background. A tape measure in the foreground

Știm cu toții că nu este ușor să slăbești, mai ales când programul tău este foarte haotic. Totuși, unii oameni reușesc printr-o alimentație foarte strictă. Și președintele a reușit, ținând o dietă cu cartofi.

Este vorba despre președintele din Ugada. La 75 de ani acesta a reușit să slăbească aproximativ 30 de kilograme. Yoweri Museveni a ținut o dietă compusă din manioc, cartofi și legume, potrivit BBC.

Pentru că și-a neglijat sănătatea, acesta a ajuns la 106 kilograme. Acum, oficialul cântărește 76 de kilograme, o greutate potrivită pentru înălțimea sa de 1,70 metri.

A slăbit cu manioc, legume și banane

„Mâncam manioc, pentru că nu îmi plac felurile de mâncare europene sau asiatice. Îmi place mâncarea noastră: manioc, banane, mei și legume”, a declarat Yoweri Museveni pentru BBC.

„În mod normal, mănânc o cantitate mică de manioc dimineața, apoi sar prânzul și beau apă și cafea fără zahăr. Seara, pe la 7, mănânc doi cartofi irlandezi și multe legume pentru păcăli stomacul”, a adăugat Museveni.

Ce este maniocul

Maniocul – MANIHOT ESCULENTA – este un arbust tropical, denumit și cassava, madioca, yuca, kappa, cu rădăcini îngroșate sub formă de tuberculi, din care se obține o substanță făinoasă – tapioca, – un amidon care nu conține gluten, folosit pe scara larga în alimentație.

Maniocul este considerat cartoful continentului negru.