Prețul infim cu care și-a vândut regele Iordaniei limuzina Ford de 620.000 de dolari. Este un chilipir

de: Ana Toma
16 sept. 2020
Prețul infim cu care și-a vândut regele Iordaniei limuzina Ford de 620.000 de dolari. Este un chilipir

Regele Iordaniei i-a uimit pe toți după ce și-a vândut limuzina blindată la un preț extrem de mic. Cu doar 6.500 km la bord și cu dotări impresionante, limuzina Ford Excursion care a costat 620.000 de dolari a fost vândută pentru o sumă halucinantă. 

Exemplarur Ford Excursion blindat a fost publicat pe site-ul de vânzări auto.com, iar potrivit anunțului, mașina a fost folosită de regele Abdullah al II-lea al Iordaniei în timpul vizitei din Statele Unite din 2015 și a costat la momentul respectiv 620.000 de euro.

Legat de prețul de vânzare, acesta este unul halucinant, având în vedere faptul că mașina are un rulaj de 6.500 de km, însă se pare că mșina a fost cumpărată deja la prețul de 84.000 de dolari, o sumă extrem de mică pentru  o astfel de limuzină.

Nici dotările mașinii nu sunt de neglijat. Acest model de Ford Excursion are un blindaj integral, inclusiv geamuri antiglonț cu grosimea de 7,62 cm, rezervor protejat și camere de supraveghere, toate menite să-i asigure securitatea regelui Iordaniei.

Dotări de lux

În interior, nivelul de lux este peste măsura așteptărilor. Limuzina dispune de scaune încălzite, cu funcție de masaj și numeroase reglaje, sistem video cu DVD și ecrana escamotabile electric, masă rabatabilă și chiar un frigider pentru a păstra la rece șampania favorită.

Legat de detaliile tehnice, iubitorii de mașini trebuie să știe limuzina este propulsată de un motor V10 de 6,8 litri care dezvoltă 310 CP și un cuplu maxim de 676 Nm, cuplată la o cutie de viteze automată cu patru trepte și un sistem de tracțiune integrală.

Anul de fabricație al mașinii este 2005, iar până în prezent acumulat numai 4.022 de mile pe odometru – 6.473 de kilometri în limbaj european.

De asemenea, limuzina a fost construită de Becker Automotive Design, un carosier care a devenit renumit pentru creațiile sale.