Primul lucru pe care trebuie să-l facem dimineața. Foarte puțini oameni știu asta!

dormit cuplu

Puțini oameni știu acest lucru banal, dar foarte sănătos și chiar mai puțini dintre noi facem acest lucru. Este vorba despre un obicei simplu dar care are foarte multe beneficii. 

Cel mai indicat lucru pe care îl poate face un om atunci când se trezește este să bea apă. Pare un fapt banal, dar multă lume ignoră hidratarea, spun cercetătorii de la Academia de Nutriție și Dietetică din SUA.

„Majoritatea oamenilor beau o ceașcă de cafea atunci când se trezesc dimineața. Încercați să beți și un pahar cu apă. Asta este alegerea corectă. Apa este un lichid de aur” pentru organism”, a afirmat Angela Lemond, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică pentru USA Today.

De asemenea, doctorul Maria Pena atrage atenția că „setea poate fi confundată cu foamea, iar asta poate duce la mâncat excesiv. Consumul de apă poate preveni consumul irațional de alimente și tendința de îngrășare.”

Specialiştii au studiat efectele paharului cu apă pe stomacul gol şi au rămas uimiţi. Aproximativ 250 ml de apă reprezintă exact cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie în unele momente, cum ar fi dimineaţa imediat după trezire sau pe stomacul gol înainte de masă.

De asemenea, dacă vom creşte această cantitate, atunci trebuie să ne alegem un singur moment din zi: dimineaţa.

Top 5 beneficii pentru sănătate

1. Detoxifică colonul şi scade aciditatea gastrică de peste noapte.
2. Purifică sângele şi accelerează metabolismul.
3. Îmbunătăţeşte activitatea musculară şi echilibrul limfei în organism.
4. Ajută in eliminarea surplusului de kilograme! 4 pahare cu apă în fiecare dimineaţă poate duce la accelerarea metabolismului cu 40% pentru primele ore ale zilei.
5. Ajută extrem de mult tenul. Asta pentru că apa ajută în purificarea sângelui, ceea ce se observă şi la nivelul pielii. Tenul devine mai tânăr, mai luminos.

Revista Presei