Toggle Menu
  1. Home/
  2. Descopera/

PRINCIPII ENERGETICE ÎN GĂTIT ȘI LUAREA MESEI

  1. Home/
  2. Descopera/

Pe durata acestei vieți au fost experimentate aproape toate tipurile de alimentație. Asta, combinat cu o tendință firească de a găsi o explicație energetică fiecărei situații de viață, a contribuit pentru ca în acest punct, niște principii să iasă în evidență. Mare parte dintre principii țin de planul subtil al realității, acesta fiind și motivul pentru care sintagma „principii energetice” apare în titlu.

Recomandările pe care urmează să le citești sunt aplicabile în mod universal indiferent de contextul în care te afli și alimentele pe care le consumi. Poate diverse contexte nu îți vor permite să aplici toate recomandările de mai jos simultan, însă acest lucru nu este neapărat necesar.

Acest articol te invită să îi aplici sugestiile relaxat dar și plin de iubire, îngăduință și bunătate. Să urmezi recomandările de mai jos încrâncenat, lipsit de iubire și plin de orgolii nu îți va aduce foarte mari beneficii.

La nivel social, oamenii sunt conștienți într-o oarecare măsură de o parte din principiile pe care urmează să le citești. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt mai degrabă luate în derâdere. Lumea obișnuiește să spună că a pus suflet în mâncare, însă consideră asta o metaforă. Când de fapt, omul chiar pune o parte din energia sa în ceea ce gătește.

Te invit să nu vezi sugestiile de mai jos ca pe un set de reguli de la care nu mai trebuie să faci rabat niciodată în viața ta. O astfel de strictețe în raport cu setul de recomandări de mai jos, nu ar reflecta altceva decât un atașament, prin urmare o închisoare a cărei gratii le întreții de unul singur cu energia ta.

Ce poți face în schimb este ca dintr-o stare de relaxare să vezi care sunt principiile cu care rezonezi. Iar când unul dintre puncte ți se pare că sună ușor aplicabil și are sens raportat la felul în care percepi tu Universul în care trăiești, dă-ți voie să îl aplici. De asemenea, dă-ți voie să încalci oricare dintre recomandări oricând simți sau vrei să faci asta. Deocamdată însă, doar ia cele de trebuință pentru tine din ceea ce urmează să citești și aplică-le în ritmul tău în propria ta realitate subiectivă.

1. Ascultă-ți inima când procuri alimentele. Ca să urmăm tot traseul mâncării de la un capăt la celălalt, am simțit să începem cu începutul. Prima și prima dată procuri alimentele în vreun fel. Și indiferent dacă ți le dă bunica, mama, un prieten sau te duci la piață sau supermarket, tu îți dai acordul pentru ca ele să pătrundă în realitatea ta. În acest prim pas este recomandat să alegi acele produse pe care inima îți recomandă să le alegi. Dându-ți voie să îți asculți trupul, acesta, prin incapacitatea lui de a minți, îți va spune de fiecare dată care sunt produsele de care ai nevoie pentru a-ți menține o sănătate optimă. Totul este să îți asculți busola interioară. Iar pentru a învăța să îți asculți această busolă, ești invitat să consulți arhiva blog-ului spre a găsi articolele unde a fost tratat pe larg subiectul busolei interioare.

2. Nu îți fă stocuri enorme de alimente. Asta pentru că din punct de vedere energetic, recomandat ar fi să mănânci totul cât mai proaspăt. Când privești înspre Univers, primești clar și răspicat acest mesaj. Este suficient să te uiți la apa dintr-o baltă și apa dintr-un izvor. Cea care stă, se împute. Exact la fel se întâmplă și cu alimentele. Totul este curgere firească în Univers. Așa că atunci când vine vorba de alimente, lucrurile stau exact la fel. Ai observat și tu de foarte multe ori că dacă un aliment stă prea mult, chiar și în frigider, nu mai poate fi consumat. Alimentele sunt energie. Iar Universului „nu îi place” să blochezi energia. Fluidizează acest aspect și invită o curgere firească în viața ta.

3. Când gătești, elimină elementele perturbante și creează o stare de liniște și confort.Foarte multă lume, atunci când gătește o face fie cu muzică pe fundal, un radio pornit sau chiar televizorul. Înțelege că în procesul de preparare a mâncării tu o imprimi cu energie. S-ar putea ca la radio să se emită ceva de vibrație înaltă. Însă sunt șanse și ca acest lucru să nu se întâmple. Tu nu vrei ca mâncarea ta să fie imprimată cu cine știe ce energie, ci o vrei imprimată cu energie armonioasă. Acesta este motivul pentru care ar fi recomandat să te îngrijești și de acest aspect. Iar asta este în strânsă legătură cu…

4. Rulează gânduri armonioase atunci când gătești. Mintea neantrenată este obișnuită să ruleze încontinuu ceva. Atunci când gătești, alege tu niște programe armonioase pe care să le imprimi în mâncare. Acestea pot fi: „Te iubesc” sau orice alte fraze și construcții de vibrație înaltă. Iar imprimarea lor intervine la nivelul alimentelor prin simpla intenție și întreținere a lor la nivel mental.

5. Totul este energie în acest Univers, iar mâncarea nu face excepție. Privind-o ca pe o formă de energie, vei înțelege tu însuți mai multe despre implicațiile subtile ale alimentației. Stă în capacitatea oamenilor să se hrănească și să trăiască oricât doar cu prană. Atunci când kinesiologia se aplică pentru a valida această afirmație, ea calibrează ca adevărată. Noi folosim așadar niște surogați energetici(dat fiind faptul că totul este energie) sub forma alimentelor pe care le consumăm, asta pentru că abilitatea de a ne hrăni doar cu prană stă latentă în noi.

6. Creează un context plăcut energetic în mediul în care gătești. Cel mai probabil și tu gătești ca tot omul în bucătărie. Fii atent ca și aici să respecți principiile care au fost enumerate mai sus. Este important ca în bucătărie obiectele să fie puse la locul lor, să nu ai obiecte care declanșează în tine emoții de vibrație joasă și tot așa. Acordă așadar puțină atenție și mediului ambiant în așa fel încât să dai naștere unei atmosfere plăcute.

7. Când gătești mâncarea, binecuvânteaz-o. Și recomandat ar fi să îți gătești cât mai de posibil. Asta pentru că folosind kinesiologia s-a demonstrat că alimentele gătite în casă o vibrație mai înaltă comparat cu cele care sunt preparate industrial. Cu câteva minute înainte de a opri prepararea, trimite un gând de binecuvântare asupra alimentelor. Asta le va crește vibrația în mod suplimentar. Dacă nu ai gătit tu și mănânci ceva comandat sau care a apărut în alt fel în realitatea ta, binecuvântează mâncarea înainte de a o mânca. David R. Hawkins a măsurat diferențe semnificative în vibrație comparând hrana binecuvântată cu cea nebinecuvântată. Așadar trimite un program armonios înspre alimente. Nu contează ce program. Alege unul cu care rezonezi.

8. Consumă alimentele conștient. O altă practică ce poate fi sesizată tot mai des este cea a meselor în cadrul cărora se poartă discuții aprinse, sau în cadrul cărora te uiți la o emisiune, film, etc în timp ce mănânci. Practica în sine nu constituie ceva negativ. Însă la fel ca și în exemplul cu radioul din timp ce gătești, este relevantă vibrația a ceea ce rulează. Asta pentru că dacă de exemplu urmărești o emisiune a unei persoane cu un nivel al Conștiinței foarte înalt, atunci s-ar putea ca efectul să fie benefic asupra alimentelor. Numai că dacă îți muți atenția în altă parte decât pe mâncare, înseamnă că mănânci inconștient. Așa poți rata momentul în care trupul îți transmite că s-a săturat și multe altele. Așadar fă ceea ce consideri de cuviință, însă merită să ai în vedere acțiunea conștientă.

9. Mănâncă dintr-o stare de prezență. Să zicem că ai eliminat toate distracțiile, ai binecuvântat mâncarea și o consumi. Nu îți lăsa mintea să zboare spre ce ai făcut tu săptămâna trecută sau spre ce o să faci mâine sau poimâine de mâncare. Concentrează-te la momentul prezent și simte la modul deplin savoarea mâncării. Mestecă încet și simte cum alimentele pe care le consumi îți energizează trupul fizic spre sănătatea acestuia din urmă.

Ioana