Probleme de sănătate pentru Viorica Dăncilă! Premierul României, decizie de ultimă oră

Viorica Dăncilă a fost prezentă duminică seara la Antena 3, unde a oferit un interviu amplu. Astăzi avea planificată o ședință a coaliției de guvernare, dar supriză, aceasta a lipsit. Ea a transmis că a avut mici probleme de sănătate și de aceea nu și-a mai putut respecta programul. Decizia ei este, însă de a continua negocierile și de a păstra guvernarea, indiferent de formula găsită.

Guvernul PSD-ALDE se clatină din temelii. ALDE este la un pas să iasă de la guvernare, iar în această perioadă se duc negocieri dure. Victor Ponta susține că Viorica Dăncilă i-a propus să vină în executivul condus de ea și chiar să-și aleagă ministerele pe care le dorește, pentru că vrea să scape de ALDE. În replică, premierul i-a spus că este mincinos și duplicitar.

Și cum problemele nu se mai termină pentru PSD, nici UDMR nu mai dorește să suțină un guvern social democrat, ceea ce înseamnă că la orice moțiune aceasta ar putea să pice.

Ce spune Victor Ponta despre atacul premierului Viorica Dăncilă

„Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale. Eu nu fac astfel de trocuri politice “intri tu și îl dăm pe celălalt afară”. Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să-și asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm în CEX opinia față de o alianță cu Pro România, și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook, după ce acesta a spus că ea i-a propus să intre la guvernare și să înlăture ALDE.

În replică, premierul i-a răspuns, la fel de acid.

„Nu doresc si nu cred ca ar fi intelept sa raspund jignirilor si atacurilor personale la adresa mea postate pe pagina de Facebook a Doamnei Dancila ( presupun ca au fost scrise de un consilier , nu de Doamna Premier – ca erau fara greseli de ortografie😱😱😱).

De altfel toate cele spuse despre mine si despre ProRomania sunt copiate din discursurile anterioare ale lui Dragnea si Codrin – nimic nou , nimic serios.

Eu respect si lupt pentru valorile social democratiei moderne ( adica exact ce a distrus conducerea PSD in ultimii ani ) / ma simt atasat de “poporul pesedist” si le sunt recunoscator celor peste 5 milioane de romani care m-au votat in 2014 / cred ca lacomia, aroganta, impostura, lipsa de cultura si de profesionalism a celor care au confiscat PSD reprezinta o rusine si un dezastru pentru oamenii de centru stanga / cu ProRomania tocmai incercam sa ii reprezentam pe acesti oameni dezamagiti si dezgustati de ceea ce vad!

Am propus unitatea Stangii in ceasul al 12 lea si un proiect clar :

1. un nou guvern competent si profesionist ,
2. un program serios si eficient de guvernare,
3. o reforma radicala a Administratiei publice si revenirea la performanta economica si bugetara
4. Un candidat serios si respectat al Stangii la Alegerile Prezidentiale – fara blaturi cu contracandidatii si fara lupta inutila pentru locul trei

Am primit doar jigniri de la Doamna Dancila si baronii care o “papusesc”! Sunt sigur insa ca oamenii m-au auzit si imi dau dreptate!”, a scris Victor Ponta pe facebook.

Loading...

Revista Presei