Probleme mari cu pensiile. Mii de pensionari vizați! Este dezastru la Casele de Pensii. Ce a descoperit Violeta Alexandru

pensionari
Cutremur la Cansele de Pensii din întreaga țară. Violeta Alexandru a descoperit un adevărat dezastru în urma unui alt control surpriză. Zeci de pensionari au fost umiliți crunt de cei din sistem.
Violeta Alexandru își dorește cu orice preț o mai bună organizare a sistemului, însă angajații nu prea arată că vor acest lucru. De această dată, ministrul Muncii a găsit un adevărat dezastru la Casele de Pensii.
Zeci de pensionari au fost umiliți, iar dosarele lor, dar și alte documente au fost găsite pe jos, în praf și mizerie. Ministrul a postat imaginile pe contul personal de facebook, fiind șocată de ce a putut să găsească în instituții.
”Preferați să vă spun că lucrurile merg bine în administrație peste tot? Nu merg dacă unii tragem și alții numără zilele până “scapă” de ministrul liberal care le cere efort, seriozitate. Dacă lucrurile erau puse la punct în urmă cu mulți ani, nu ar fi fost cazul să se facă anul acesta un efort mai mare, neplăcut pentru cei care nu sunt obișnuiți, în general, să muncească.
Avem nevoie de manageri în administrație, în pozițiile de conducere. De oameni sub a căror coordonare lucrurile să fie puse la punct.
Cum este posibil să știi că ai un ministru care obișnuiește să vină în teritoriu, în vizite neanunțate, și să continui să lași actele oamenilor pe jos. Când întrebi, răspunsul este: nu ne mai trebuie aceste documente. Nu am avut timp să le verific pe toate dar nu păreau toate documentele “pasive”. Ce o fi așa greu să îți pese, să pui documentele în ordine, să nu le lași căzute pe jos, în praf și mizerie?”, a scris Violeta Alexandru pe contul personal.

Se poate orice

Dezamăgirile nu o țin în loc pe Violeta Alexandru. Ministrul anunță schimbări majore în sistem. Ea consideră că cei care lucrează  cu pensionarii trebuie să fie eficienți, curajoși și grijulii, iar românii care au muncit o viață nu trebuie umiliți într-un astfel de mod.
”Este mult de muncă. Rezolv un lucru și apar alte zeci. Este mult de muncă, mai ales, cu rezistența oamenilor din sistem la schimbare. O schimbare în bine pentru țara aceasta în care trăiesc și ei. Directorilor caselor de pensii care cred că am ceva cu ei (nu am, vreau să văd grijă, eficiență, curaj să admită că unele lucruri nu merg și să vrea să le schimbe) le spun un lucru: vor fi și ei, la un moment dat, pensionari. Și va fi atât de dureros să își vadă documentele care vorbesc despre toți anii lor de muncă într-o groaznică dezordine.
Covasna. M-a întristat enorm. Sunt luni bune de când trag tare pentru schimbare. Mai aveam câteva restanțe și am vrut să le văd. Nici nu mă gândesc să nu se poată. Cu orice preț”, a mai scris ministrul.

Revista Presei