Probleme mari în bugetul de stat al României! Se taie din nou pensiile? Florin Cîțu, anunț oficial despre austeritate

florin-citu

Pandemia a lovit puternic economia la nivel global și nici România nu o duce deloc bine. În an electoral, guvernanții sunt obligați să ia măsuri populiste și par a calcula totul în funcție de voturi. Unul din subiectele cheie este reprezentat de pensii. PSD a promis mărirea acestora cu 40%, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla furia populației va fi decontată de PNL.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu încearcă să calmeze spiritele, în contextul în care colegi de-ai lui au transmis mesaje ambigue, care duc către ideea că nu numai că nu s-ar mări pensiile, dar chiar ar putea să apară tăieri. Și nu din cele ale specialilor. Cei vizați ar fi tot marea masă, care abia supraviețuiesc cu bruma de bani oferită de stat.

Florin Cîțu a vorbit despre austeritate în sectorul bugetar, dar a ținut să precizeze că nu va semăna cu cea din 2010. Acesta a dat asigurări că nu va ajunge la tăieri de salarii sau pensii.

Mesajul tranșant al lui Florin Cîțu

„Lucrurile în sectorul bugetar nu vor merge în direcţia aceasta. Eu vă spun de acum că nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010. Nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau astfel de decizii. Vă spun din capul locului că nu se va ajunge la aşa ceva”, a spus Florin Cîţu, la Digi 24.

Ministrul Finanțelor a insistat ca discuțiile despre tăierea pensiilor și salariilor să fie scoase din spațiul public.

„Repet nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii sau pensii. Acestea trebuie scoase din spaţiul public. Mai mult, anul acesta au crescut salariile în sectorul bugetar, le-am plătit în fiecare lună la timp, mai mult, în condiţii chiar de criză economică, nu ne-am plâns, am reuşit să le plătim la timp, am plătit unele mai devreme. Deci, în ceea ce priveşte salariile şi pensiile nu se va discuta despre aşa ceva, asta trebuie să iasă din spaţiul public”, a declarat Cîțu.

Revista Presei