Probleme mari in Rusia! Invazie ciudata a unor animale

ursi polari sat rusia

Un sat din zona nord-estică a Rusiei lucrează din greu la izgonirea mai multor urși polari ce au venit în zonă pentru a caută hrană. „Invazia” celor 56 de urși a dus la anularea mai multor evenimente publice în satul Ryrkaypiy, incluzând repetițiile pentru concertul de Anul Nou, conform World Wildlife Fund.

Copiii sunt de asemenea nevoiți să circule cu autobuze special programate pentru a merge la școală.

Între timp, două persoane au fost desemnate să patruleze marginea satului pentru a opri urșii din a pătrunde în sat, în timp ce alți voluntari au hotărât să dea și ei o mâna de ajutor.

Conform liderului patrulei, Tatyana Minenko, urșii „sunt toți slabi”, și sunt „și adulți, și animale tinere”.
Se crede că animalele s-au aventurat în apropierea satului după ce au descoperit cadavre de morse, pe care acum le consumă.

Chiar dacă o astfel de vizită din partea urșilor polari nu este tocmai neobișnuită, WWF atrage atenția că numărul mare al urșilor este îngrijorător.

„Principalul motiv îl reprezintă dispariția ghetei din mare datorată schimbărilor climatice”, susține WWF într-un comunicat.

„Prin dispariția păturii de gheață, animalele sunt nevoite să vină la țărm pentru a caută hrană.”

Mikhail Stishov, coordonator al proiectelor de biodiversitate arctic ă pentru WWF-Rusia, afirmă: „Dacă există destulă gheață, urșii vor continuă spre nord pentru a vană focile”.

„Deoarece gheața nu e destul de groasă, ei vor rămâne la țărm și vor vizita satul din curiozitate și de foame.”

„Depozitele de deșeuri libere pot atrage animalele: urșii vor fi atrași de mirosul de deșeu alimentar, indiferent de disponibilitatea altor surse de hrană.”

Acesta adaugă: „Adunările de urși polari devin din ce în ce mai frecvente, și suntem astfel nevoiți să ne adaptăm și să găsim metode de a evita conflictele dintre animale și oameni”.

Revista Presei