Toggle Menu
  1. Home/
  2. Business/

Probleme mari pentru clienții Telekom! Anunț de ultimă oră al operatorului telecom

  1. Home/
  2. Business/

Mai mulți abonați ai Telekom s-au plâns pe facebook că nu-și pot utiliza telefoanele mobile și asta pentru că rețeaua Telekom a picat cu totul. Și într-adevăr compania are mari probleme, ceea ce a creat nemulțumiri uriașe în rândul clienților. Alături de RCS & RDS și UPC, Telekom este  unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de telecomunicații din România.

Operatorul a făcut astăzi un anunț care vizează toți clienții săi. Aceștia sunt informați în legătură cu anumite disfuncționalități care vor apărea în decursul zilei. Compania întâmpină anumite probleme tehnice, pe care încearcă să le soluționeze cât de repede. Potrivit comunicatului de presă, în urma acestor defecțiuni, o parte din clienți vor întâmpina dificulăți în accesarea serviciilor de voce și date mobile.

“Pe fondul unor disfunctionalitati de natura tehnica, o parte dintre clientii Telekom pot intampina dificultati in accesarea serviciilor de voce si date mobile.”, se arata intr-un anunt publicat luni, 5 martie, ora 14:54, pe pagina de Facebook a grupului de firme Telekom Romania (n.a fostele Romtelecom si Cosmote). “Echipele noastre tehnice lucreaza in acest moment pentru remedierea acestor disfunctionalitati in cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru neplacerile create si va asiguram ca specialistii nostri depun toate eforturile pentru restabilirea serviciilor la parametrii normali.”, se mai arata in mesajul operatorului de comunicatii.

Vezi și Imagini de colecție! Laura Codruța Kovesi, în pantaloni scurți, la baschet, acum 20 de ani

Vezi și Cel mai renumit medic în boli infecțioase, apel către Ministerul Sănătății: Toți românii să fie testați de urgență pentru aceste 3 boli!

În acest timp, UPC…

Ultima mișcare a UPC este una care poate aduce clienți noi chiar de la concurență. Directorul general al operatorului telecom menționat, Robert Redeleanu, a declarat că se investește masiv în extinderea rețelei și că se pregătește lansarea unui serviciu care va permite clienților să acceseze Internetul cu viteze de 1 Gbps.

“Există discuții pentru lansarea unui serviciu de 1Gbps. Noi, UPC România, am spus că vom lansa comercial un astfel de serviciu atunci când vom simți că piața are nevoie de această viteză și că abonații vor putea utiliza această viteză în regim Wi-Fi. Cu noua generație Connect Box, care va fi disponibilă destul de curând și care va permite viteze de 1,1 Gbps în regim Wi-Fi, probabil că ne vom gândi și la lansarea comercială a acestui serviciu pe piața locală. Între timp, UPC Romania investește în rețea și în capacitate, astfel încât să fim pregătiți”, a spus Redeleanu pentru profit.ro.

El a adăugat că, în prezent, oferta UPC România include servicii de acces la Internet cu viteze de 150 Mbps, 300 Mbps și 500 Mbps, viteza medie fiind undeva la 300 Mbps. Redeleanu va fi înlocuit la șefia UPC România, de la 1 aprilie, de Mihnea Rădulescu, în prezent vicepreședinte pentru Europa Centrală și de Est (divizia business din România, Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia). La rândul săul, actualul șef al UPC România va prelua și conducerea operațiunilor UPC Polonia, alături de UPC Ungaria, companie al cărei CEO este din 2016.

Operatorul avea 1,345 milioane de clienți la finele anului 2017, cu 3,8% mai mulți față de decembrie 2016, potrivit datelor anunțate de UPC Holding BV Olanda, parte a grupului american Liberty Global. Veniturile nete ale UPC România au crescut cu 6,5%, de la 689,3 milioane lei în 2016 la 734,4 milioane lei în 2017.

Valentin Păun/ Sursa foto: cnbc.com