Probleme mari pentru Emma Răducanu. Este acuzată că a trișat la US Open ca să câștige. Detalii de ultimă oră

14 sept. 2021
Probleme mari pentru Emma Răducanu. Este acuzată că a trișat la US Open ca să câștige. Detalii de ultimă oră
Emma Răducanu

Emma Răducanu este noua stea a tenisului mondial. Pe jumătate româncă, pe jumătate chinezoaică, ea reprezintă Marea Britanie și după ce s-a impus la US Open a devenit una dintre cele mai marketabile sportive. Mai exact toți adversarii dau navală cu contracte popmpoase pentru ca tenismena să le facă reclamă.

Chiar dacă Emma Răducanu s-a impus categoric în fața canadiencei în vârstă de 19 ani, Leylah Fernandez, o parte din fani o acuză că ar fi câștigat apelând la un șiretlic. La finalul setului 2, când adversara era în mare formă și favorită să câștige punctul și să revină în meci, a fost oprit meciul pentru că britanica s-ar fi accidentat.

Mai exact, aceasta a alunecat și s-a lovit la genunchi. A început să-i curgă sânge, iar arbitra a solicitat intervenția medicului. Deși mulți o acuză pe jucătoarea în vârstă de 18 ani că ar fi trișat, în realitate aceasta nu avea ce să facă. Regulamentul WTA impune oprirea meciului, dacă un jucător se rănește și începe să-i curgă sângele.

Leylah Fernandez s-a supărat foarte tare din cauza acestui eveniment și a avut o reacție nervoasă. Ba chiar a izbucnit în lacrimi. Ea este convinsă că ar fi revenit în meci, dacă Emma nu s-ar fi accidentat.

Cum ar fi trișat Emma Răducanu

”Nu știu cât de serioasă a fost căzătura sa, din acest motiv m-am dus la arbitru să îl întreb. A fost păcat pentru mine că a avut loc tocmai atunci, când eram în formă, dar așa e sportul, trebuie să merg înainte. Astăzi am făcut prea multe erori, cred că Emma și-a dat seama de asta și a profitat. A jucat bine și sper să mai jucăm multe finale împreună,” a fost reacția canadiencei Leylah Fernandez la conferința de presă, care a avut loc după finala US Open.

”Nu e alegerea Emmei Răducanu. Sângele curge, nu poți să faci nimic în legătură cu asta. E un păcat pentru ambele jucătoare,” i-a luat apărarea britanicei celebra Martina Navratilova într-un comentariu LIVE, potrivit Express.

Într-adevăr jucătoarea de tenis din Marea Britanie a fost avantajată de acea pauză. A revenit în meci, deși era dominată la acel moment și a câștigat partid. Și fostul mare jucător de tenis din SUA a recționat pe Twitter și i-a luat apărarea Emmei.

„Toată lumea care încearcă să stingă bucuria, reacționând la oprirea jocului pentru ca sângerarea să se oprească… opriți-vă! Nici măcar nu a fost alegerea Emmei. Organizatorii nu permit sângerarea sportivilor pe teren. Era o problemă care trebuia să fie rezolvată și se afla în afara controlului ei. Meciul acesta nu va fi definit de acel moment. Opriți-vă,” a fost mesajul scris de fostul lider ATP.