Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Probleme mari pentru Kovesi! Câți bani a luat de la Sebastian Ghiță și de ce

  1. Home/
  2. Justiție/

Sebastian Ghiță a dat startul unei noi runde de dezvăluiri senzaționale și s-ar putea să se lase cu repercusiuni majore. Fostul deputat susține că are probe pentru tot ceea ce susține și că le va prezenta. În urmă cu aproximativ un an de zile, acesta reușea o lovitură de proporții: destituirea lui Florian Coldea din fruntea SRI.

Mai exact, Ghiță a fost cel care a oferit pretextul noii conduceri a SRI să scape de fostul director operativ. A arătat fotografii și probe prin care demonstra că a mers în concediu cu Florin Coldea și familia acestuia într-o locație de lux din Seychelles și că totul ar fi fost plătit chiar de el. Acum fostul deputat vine cu o nouă bombă, dezvăluită însă de patronul Evz, Dan Andronic. Ghiță a povestit că i-a dat bani Laurei Codruța Kovesi pentru ca aceasta să-și poată cumpăra o mașină nouă. Mai exact 7.000 de euro.
“Laura Codruța Kovesi vroia să-și cumpere o mașină. Una mică, modestă, dar nouă. Potrivit relatării lui Sebastian Ghiță, Kovesi nu avea suficienți bani, îi mai trebuiau 7.000 de euro. Așa că a apelat la prietenii ei de la București.

Vezi și Vă mai amintiți de călugărul de la Tanacu? Ce face astăzi și ce s-a ales de cei care l-au condamnat

În această situație, generalul SRI Florian Coldea a apelat la Sebastian Ghiță ca să facă rost de restul de bani pentru prietena lui, Kovesi. Iar Sebastian Ghiță s-a executat. I-a dat 7.000 de euro cash lui Florian Coldea ca să-i dea Laurei Codruța Kovesi pentru a-și completa restul sumei necesare achiziționării mașinii. De altfel, din studiul declarației sale de avere din 29.05.2012 rezultă că Laura Codruța Kovesi nu avea alte venituri în afara de salariu, avea un credit ipotecar de 75.000 de euro luat pentru achiziționarea unui apartament de două camere. Și atât. Nici o mașină, nici bijuterii, sau alte conturi cu bani în bancă.

A primit Laura Codruța Kovesi banii? Sebastian Ghiță mi-a spus că da, mai mult a primit și mulțumiri. Fiind vorba de o “tranzacție” în trei, Kovesi-Coldea-Ghiță, va fi interesant de văzut ce va spune Florian Coldea. În fața Comisiei SRI și în fața autorităților, dacă va fi cineva interesat să verifice aceste acuzații”, a povestit Dan Andronic pe Evz.ro.

Ghiță spune că poate demonstra acest lucru, dar momentan nu a arătat nimic în acest sens. Din partea DNA, opinia publică a primit din nou silentio stampa și probabil Laura Codruța Kovesi va spune că nu comentează afirmațiile inculpaților. Sebastian Ghiță îi dă sfaturi și lui Tudorel Toader și nu dă semne că ar avea de gând să renunțe la obiectivul său imediat: demiterea fostei sale prietene, șefă a DNA. “Cred că va fi schimbată Kovesi. Tudorel Toader nu va fi hopa mitică şi va sesiza CCR. Răspunsul CCR îl va obliga pe Klaus Iohannis să respecte legea şi să o convingă pe Kovesi să lase ţara în pace. Doar nu e nepoata lui Nicolae Ceauşescu”, a spus Ghiţă.

Vezi și Rareș Bogdan, dat dispărut de la Realitatea! Ce decizie a luat jurnalistul

Simona Vecerdea/ Sursa foto: romaniajournal.ro