Probleme mari pentru Liviu Dragnea. Măsuri fără precedent în pușcărie. Ce s-a intamplat

27 apr. 2020
Probleme mari pentru Liviu Dragnea. Măsuri fără precedent în pușcărie. Ce s-a intamplat

Fostul șef PSD, Liviu Dragnea, se află în pușcărie de aproape un an de zile. Acesta a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea, în pericol?!

Dragnea își ispășește pedeapsa la pușcăria Rahova, dar are mari dificultăți. Problemele sale de sănătate îl fac să fie expus la maxim în timpul pandemiei de coronavirus.

Autoritățile se gândesc însă și la pușcăriași în perioada de urgență și au decis să doteze corespunzător Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova. Aceasta a fost operaţionalizată pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor.

Secţia ATI are în dotare 16 paturi şi două aparate de ventilaţie mecanică, dar urmează să fie aduse alte două, de la Penitenciarul-Spital Dej. Se poate solicita și preluarea de aparatură suplimentară şi de la structurile reţelei sanitare publice, spun cei de la Administrația Națională a Pentenciarelor.

Operaţionalizarea acestei unităţi pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor a presupus amenajarea unui circuit funcţional care, prin zone tampon, să permită delimitarea spaţiilor contaminate de cele aseptice, precum şi stabilirea unor zone de decontaminare şi echipare/dezechipare.

ANP mai spune că pentru realizarea actului medical impus de eventuale cazuri COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, sistemul penitenciar poate asigura, intervenţie de specialitate şi la nivelul celorlalte penitenciare-spital, Penitenciarul-Spital Dej dispunând, de asemenea, de un compartiment de ATI.

Deşi sunt înregistrate cazuri de lucrători ANP confirmaţi COVID-19, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de direcţiile de sănătate publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Chiar dacă sunt aproape cinci săptămâni de când nu mai are voie să primească vizite, Dragnea și-a luat măsuri speciale având în vedere că se află în grupa de risc a persoanelor pentru care virusul ar putea fi mortal. Fostul șef PSD și-a întrerupt lucrul în atelierul auto din incinta penitenciarului și iese singur în curte, maximum 30 de minute pe zi.

“Poartă mască atunci când iese să ia aer, iar în celulă își schimbă zilnic așternuturile. El a rămas leziuni pe plămâni după pneumonia puternică pe care a avut-o în 2018.

De aceea, dar și datorită faptului că mai este chiar tânăr, se teme pentru viața lui. Dezinfectează de câteva ori pe zi tacâmurile si toate obiectele pe care le atinge. Foloseste cateva seturi de mănuși pe zi și încearcă să intre cât mai puțin în contact cu alți deținuți.

Vorbesc, desigur, dar fiecare din patul lui. Citește foarte mult și vorbește zilnic cu iubita lui, Irina.”, au dezvăluit surse din penitenciar.