Procurorul care a păzit casa lui Dincă rupe tăcerea: Cine e adevăratul vinovat de moartea Alexandrei

21 nov. 2019
Procurorul care a păzit casa lui Dincă rupe tăcerea: Cine e adevăratul vinovat de moartea Alexandrei

Răsturnare de situație la Caracal! Procurorul care a păzit casa lui Gheorghe Dincă rupe tăcerea. Oficialul Ovidiu Popescu a solicitat reaudierea a şapte poliţişti care au participat la operaţiunea din acea noapte deoarece ar fi minţit la primele declaraţii pe care le-au dat în faţa procurorilor.

Cererea sa vine după ce a fost acuzat că ar fi respins propunerea poliţiştilor de a pătrunde în domiciliul lui Gheorghe Dincă, inculpat pentru uciderea a două tinere în Caracal, dispunând efectuarea percheziţiei domiciliare începând cu ora 6,00 a zilei de 26 iulie, deşi obţinuse mandat de percheziţie la ora 3,04.

Cristian Ovidiu Popescu a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi încălcat mai multe dispoziţii din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar şi articole din Constituţie şi din Codul de procedură penală.

Acuzați de abuz în serviciu mai sunt și Violeta Mirea, şefa Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, Vasile Marian, agent şef principal la postul de Poliţie din Dobrosloveni şi agentul principal Eugen Ţenea de la postul de Poliţie Dobrosloveni.

”În  99 la sută din cazuri când sunt băgați polițiștii cu procurorii, polițistul e vinovat. Potrivit noului Cod Penal, procurorul este regele dosarului. Procurorul acum e stapân absolut pe dosar și face ce vrea.”. a spus procurorul.