Produsul banal care îți pune viața în pericol. Sigur îl ai și tu în casă!

Foarte mulți români îl au în casă, însă este deosebit de periculos pentru sănătate, motiv pentru care este urgentă nevoie să scăpați de el. 

Românii încă mai folosesc celebra naftalină pentru a ține la distanță moliile. Ceea ce mulți dintre ei nu știu, mai ales cei în vârstă, e faptul că acest obicei ne afectează sănătatea.

Inhalați zilnic, vaporii emanați de naftalină atacă tegumentele sensibile ale ochilor și ale nasului. Mai mult, inhalarea vaporilor de naftalină poate crea probleme la nivelul căilor respiratorii și chiar la nivel pulmonar.

Probabil ai observat că dacă ții naftalină într-un dulap bine închis câteva zile, în momentul în care îl deschizi, încep să te usture ochii și să te doară capul. Acest lucru este cauzat de vaporii toxici ai naftalinei.

Dacă îi inhalezi zilnic, acești provoacă, pe lângă cele menționate mai sus, și diaree și greață.

În cele mai periculoase cazuri, cele în care această substanță este înghițită, ea atacă celulele roșii ale sângelui și favorizează apariția unor tipuri de cancere.

Așadar, naftalina este foarte periculoasă pentru copiii mici care ar putea înghiți pastilele mici. Cel mai bine ar fi să înlăturați naftalina din casă și să încercați soluții alternative.

Citește și:

Revista Presei