Profeția părintelui Arsenie Boca despre România. Ce se va întâmpla în perioada următoare: „Vor veni vremuri foarte grele…”

10 sept. 2021
Profeția părintelui Arsenie Boca despre România. Ce se va întâmpla în perioada următoare:

Părintele Arsenie Boca a plecat într-o lume mai bună, din care ne veghează pe noi toți, pe 28 noiembrie 1989, cu puțin timp înainte de Revoluție. Acesta a lăsat în urmă multe învățăminte și profeții, care s-au adeverit de-a lungul timpului.

Mai mulți călugări au mărturisit că părintele Arsenie Boca a prevăzut căderea comunismului, dar și faptul că tot mai mulți români vor pleca peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Acesta a povestit despre faptul că Diaspora va deveni extrem de numeroasă și că poporul va fi practic răspândit în întreaga lume.

Sora Septimia de la Codlea este una dintre măicuțele care l-a cunoscut direct pe părintele sfânt și a povestit despre mărturiile făcute de acesta. Arsenie Boca i-a spus ei, dar și altor preoți cu care a comunicat că regretă că vor prinde aceste timpuri, întrucât va fi greu.

„Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!”, spunea Arsenie Boca, potrivit mărturiilor maicii Septimia de la Codlea.

Profețiile părintelui Arsenie Boca

„Vor veni necazuri mai mari decât Munții Făgărașului. Ne-om duce la Munții Făgărașului și la dealul Prislopului să se prăvălească peste noi că nu mai putem rezista («Atunci vor începe să spună munților: Cadeți peste noi!, și dealurilor: Acoperiți-ne!» – Lc.23, 30). și ne-om duce la morminte să iasă afară și să intrăm noi de vii că nu mai putem rezista”, reprezintă o altă profeție făcută de Arsenie Boca.

Preotul supranumit și Sfântul Ardealului ne-a lăsat moștenire și foarte multe sfaturi duhovnicești, de care dacă ținem cont vom avea o viață fericită și liniștită.

„Nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face, că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când fratele vis şi sora moarte ne dau târcoale şi ne despică făptura în două”, este una din marile lecții de viață lăsate de părintele Arsenia Boca.