Profeția teribilă a lui Rafila! Expertul in microbiologie a anunțat ce urmează

Doctorul Alexandru Rafila a anunțat că numărul de cazuri de infecții cu noul coronavirus în țara noastră va crește. 

„Cu siguranță numărul de cazuri va crește și noi trebuie să întârziem transmiterea în comunitate. În momentul când nu vom mai avea trasabilitatea, atunci trebuie să schimbăm strategia. Are trei piloni. Primul e să putem asigura condiții de asistență medicală.

Al doilea element e să luăm măsuri, cum sunt cele de distanțare socială. Și al treilea să asigurăm un cadru economic funcțional. Dacă nu asiguri asta toate celelalte măsuri sunt povești”, a explicat Rafila.

Această boală trebuie tratată la domiciliu

„Nu discutăm de un scenariu catastrofic, când oamenii se îmbolnăveau de ciumă. Mortalitatea este zero la copii, formele pe care le fac copiii sunt ușoare. Persoanele vârstnice trebuie protejate. Sunt pacienți care au cancer și au făcut chimioterapie, deci comorbidități și alte afecțiuni. Ei trebuie protejați.

Trebuie să fim calmi și să înțelegem că această boală trebuie tratată la domiciliu. Dacă persoanele tinere fac forme ușoare, trebuie tratate la domiciliu”, a explicat medicul.

„Sunt activități care se pot desfășura la domiciliu, dar sunt unele care nu se pot desfășura online. De exemplu, nu ți se poate furniza apă de la domiciliu, stațiile de pompare de exemplu. Sunt lucruri pe care nu putem să le închidem.

Toată lumea dădea o bătălie la Kaufland

Lumea nu are de ce să devină panicată în momentul de față. Toată lumea își face provizii de alimente, dar ele sunt victima unor persoane iresponsabile care lansează tot felul de scenarii. Mor pacienți, se închide orașul.

A mai fost o informație, alaltăieri a fost o creștere bruscă de cazuri cu opt cazuri. Era contactul unui polițist, când s-a anunțat asta s-au terminat coșurile la Kaufland. Se anunțase cazul la ora 20.00. Deja la ora 21.00 tot magazinul era gol. Toată lumea dădea o bătălie la Kaufland. Azi o să mă duc să fac și eu niște cumpărături, normale”, a adăugat dr. Rafila.

Revista Presei