Profeția teribilă a OMS! Pregătiți-vă pentru ceea ce va deveni o obișnuință

13 apr. 2020
Profeția teribilă a OMS! Pregătiți-vă pentru ceea ce va deveni o obișnuință

Fie că ne dorim sau nu, purtarea măștilor va deveni o obișnuință, o realitate de zi cu a zi a vieții noastre. Anunțul a venit de la unul dintre medicii aflați la cel mai înalt nivel. 

Protecţia facială va deveni obişnuinţă în urma epidemiei de coronavirus, a declarat un înalt reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Doctorul David Nabarro, trimis special al OMS în materie de COVID-19, a declarat că oamenii vor trebui să se obişnuiască cu o „nouă realitate”.

„O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască„, a declarat medicul.

Nabarro a adăugat că stilul de viaţă al oamenilor ar trebui să se schimbe „pentru că acest virus nu va dispărea şi nu ştim dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea şi nu îl vor contracta din nou. Şi nu ştim când vom avea un vaccin”.

Trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii

„Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia”, a precizat reprezentantul OMS.

„Este o revoluţie. Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID”, a mai spus Nabarro.