Prognoză Meteo, 30 iulie: Avertisment dur al meteorologilor. Ne așteaptă un record al temperaturilor înalte

30 iul. 2020
Prognoză Meteo, 30 iulie: Avertisment dur al meteorologilor. Ne așteaptă un record al temperaturilor înalte

Prognoză meteo, 30 iulie: Meteorologii avertizează că ne așteaptă un record al temperaturilor înalte. Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, joi, 30 iulie, mercurul va urca în termometre până la 39 grade celsius.

Astfel, Bucureștiul și alte 21 de judeţe se vor afla, joi, sub avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

“Foarte probabil mâine se vor înregistra cele mai ridicate valori din această vară. Până în momentul de față, cea mai ridicată temperatură pe care am înregistrat-o în această vară este de 36,3 grade, în luna iunie.

Privind la statistica valorilor din țara noastră, această valoare este mai ridicată decât ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal. Este o temperatură ce caracterizează o zi caniculară, dar este o temperatură foarte departe de zilele de vară în care în țara noastră, pe spații extinse în zonele de câmpie, se înregistrau peste 37 de grade.

Prin urmare, valorile termice pe care le apreciem a se înregistra mâine, în partea de sud a țării, vor urca până la 39 de grade, temperatură înregistrată la umbră”, a explicat Gabriela Băncilă, directorul ANM, la Digi 24.

Vestea bună este că temperaturile înalte nu vor persista pentru multă vreme, finalul de săptămână anunțându-se a fi unul de-a dreptul răcoros.

“La sfârșitul săptămânii, apreciem că aceste valori termice se vor diminua că valoare. Nu vor mai depăşi 35 de grade. Dar este posibil ca pe parcursul săptămânii viitoare să mai vorbim despre zile în care pragul de caniculă, respectiv 35 de grade la umbră, să fie atins”, a mai declarat directorul ANM.