Proiect scandalos în Parlament! Cine va putea cumpara marijuana la liber

camera_deputatilor_7_51717400_62900300

Va ieși un scandal imens. Este vorba despre un proiect scandalos aflat pe masa Parlamentului. Senatorii l-au ignorat și acesta a ajuns deja în Camera Deputaților.

Proiectul a trecut tacit de Senat și urmează să se ia o hotărâre în privința acestuia în camera decizională.

Canabisul se legalizează

Canabisul este aproape de a se legaliza în România. Proiectul de lege privind legalizarea canabisului cu scop medical este aproape de a intra în monitorul oficial.

Proiectul este menit să faciliteze cultivarea, recoltarea și comercializarea canabisului numai pentru scopuri medicinale. Dacă proiectul va primi vot favorabil, pacienții vor putea găsi în farmacii medicamente, calmante și preparate din planta de canabis, eliberate doar pe bază de prescripție medicală și utilizând un formular special, conform proiectului de lege.

Prescrierea medicală s-ar face în baza unor formulare speciale, securizate, sau în condici de prescripții medicale destinate exclusiv acestui scop. Prescrierea medicală va putea fi făcută atât în cadrul unităților sanitare umane, cât și în cele veterinare.

Tratamentele pe baza de canabis vor fi utilizate pentru a scădea durerea cronică (mai ales pentru pacienții care suferă de cancer) sau pentru a determina creșterea apetitului și reducerea creșterii în greutate, simptome asociate HIV/SIDA.

Revista Presei