Proprietăți uluitoare: De ce recomandă specialiștii consumul de ceapă roșie? Este mult mai sănătoasă ca ceapa albă

17 aug. 2020
Proprietăți uluitoare: De ce recomandă specialiștii consumul de ceapă roșie? Este mult mai sănătoasă ca ceapa albă

Ceapa roșie este un aliment recomandat cu putere de către specialiști și asta pentru că sprijină organismul în extrem de multe situații, fiind de asemenea mult mai sănătoasă decât ceapa albă.

În primul rând, ceapa roșie are un gust dulceag și conține de două ori mai mulți antioxidanți comparativ cu ceapa albă.

De asemenea, ceapa roșie are în compoziție toate vitaminele din grupa B, vitamina C, precum și o serie de minerale importante , ca de exemplu fosforul, natriul, calciu, magneziu, zinc, fier și crom.

Proprietăți uluitoare: De ce recomandă specialiștii consumul de ceapă roșie?

Ceapa roșie este cunoscută de asemenea pentru capacitatea sa de a diminua atacurile de panică, pentru detoxifierea organismului, fiind recomandată în curele de slăbit.

„Ceapa rosie contine sulfide, iar compusii de sulf au proprietatea de a fluidifia sangele, de a reduce nivelul de colesterol rau si de trigliceride.

Consumata aproape zilnic, ceapa rosie previne cancerul colorectal, oral, ovarian, de laringe si de de esofag.

Si totusi, in ciuda acestor proprietati si beneficii, ceapa alba ramane mai populara in randul consumatorilor.

Ca sa profitam cu totii de beneficiile acestei legume medicament, ceapa rosie trebuie consumata cruda, deoarece prin gatire la temperaturi inalte, ceapa rosie isi pierde din proprietati,” notează aflăcum.ro.

Cum trebuie păstrată ceapa rosie?

„Pentru a se pastra in conditii optime, ceapa rosie va rezista mai mult timp daca este depozitata la rece, intr-un loc uscat si bine aerisit.

Ceapa rosie nu se tine la frigider, in pungi, ci mai degraba intr-o camara uscata, la temperaturi joase, ca sa nu se deterioreze repede.

Pentru a beneficia de proprietatile ei, aceasta trebuie consumata imediat dupa ce este taiata sau tocata, altfel devine toxica,” adauga aflacum.ro.