Super alimentul care oprește dezvoltarea tumorilor. Îl ai și tu în bucătărie și ar trebui să-l folosești mai des.Protejează-ți sănătatea

23 sept. 2020
Super alimentul care oprește dezvoltarea tumorilor. Îl ai și tu în bucătărie și ar trebui să-l folosești mai des.Protejează-ți sănătatea

Există o vorbă care spune că este mult mai ieftin să previi, decât să tratezi. Sănătatea este cel mai de preț bun al nostru și, tocmai de aceea, ar trebui să ne protejăm cât mai bine din calea bolilor.

Există alimente precum carnea procesată care accentuează eventualele probleme de sănătate, însă există și alimente care întăresc sistemul imunitar și ne protejează de probleme.

Un asemenea aliment este hreanul. „Pe lângă faptul că este delicios în murături şi salate, hreanul este bun în sinuzite, bronșite, infecții urinare și chiar cancer.

Ceaiul făcut din rădăcina de hrean a fost folosit ca expectorant, în timp ce acela preparat din florile hreanului ajută în lupta contra răcelilor obișnuite.

Hreanul oprește tumorile

Însă cel mai interesant beneficiu al hreanului, acela de ajutor în tratarea cancerului, a fost descoperit recent. Hreanul conține cantități semnificative dintr-un component numit glucosinolate care oprește creșterea tumorilor. Cu toate că mai există și alte crucifere precum broccoli care au această componentă, hreanul are de zece ori mai mult.

„Conține o enzimă care sparge glucosinolatele în substanțe responsabile de beneficiile anticancer”, afirmă Mosbah Kushad, de la Universitatea din Illinois. Datorită calităților antimicrobiene, hreanul e bun și pentru tratarea infecțiilor urinare. În Germania, hreanul a fost aprobat ca tratament adjuvant în infecții de tract urinar, pentru că se consideră că are efect antibiotic,” notează floaredetei.ro.