Puțini știu asta! Cât aveți voie să țineți mâncarea gătită în frigider

Puține persoane știu cât este recomandat să țineți mâncarea gătită înfrigider. O problemă intrevine atunci când ați preparat mai multe feluri și nu aveți timp să le consumați până ca ele să se strice.

Pentru că poporul român este obișnuit să facă mare risipă alimentară, o mare parte din mâncare merge la gunoi. Cumpărăm enorm și facem foarte multă mâncare, pe care, ulterior, nu o consumăm.

Pentru cp ne pare rău să o aruncăm, amânăm cât mai mult acest moment și ajungem să o ținem în frigider zile întregi.

Cât este permis?

Nu este indicat să păstrăm mâncarea gătită mai mult de 3-4 zile, în funcție de ce preparat este, legume sau carne. Mâncarea trebuie pusă în recipiente închise pe cât posibil etanş, iar temperatura trebuie să fie de +4 grade Celsius sau mai scăzută.

După ce ați gătit mâncarea, aveți grijă cât o lăsați afară. Nu trebuie introdusă fierbinte în frigider, dar nici nu trebuie lăsată peste 2 ore afară.

Unele preparate nu pot fi ținute în frigider mai mult de o zi, un exemplu este maioneza.

Variantă de rezervă

Dacă ați pregătiti mai multe feluri de mâncare, cum ar fi saramalele, le puteți congela. Mâncarea stă foarte bine în congelator. Aceasta poate fi decongelată și consumată oricând.

Desigur, pentru a o congela, trebuie pusă și ea în recipiente bine sigilate, pentru a nu lua din mirosurile celorlalate alimente din congelator. Acestea pot fi ținute chiar și o lună în congelator.

Pentru congelator temperatura nu ar trebui să fie mai scăzută de -18 grade Celsius.

Loading...

Revista Presei