Raed Arafat, avertismentul momentului în România: cât de mult s-ar putea prelungi starea de urgență

06 apr. 2020
Raed Arafat, avertismentul momentului în România: cât de mult s-ar putea prelungi starea de urgență

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a transmis recent un avertisment românilor cu privire la starea de urgenţă. Şeful DSU spune că sunt şanse mari ca aceasta se se prelungească cu încă o lună. 

Anunţul lui Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune că starea de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus s-ar putea prelungi în România cu încă o lună, adică până pe 15 mai. „Dacă vorbim de starea de urgență, e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare (săptămâna aceasta – n.r.), înainte să ajungem la data limită a stării de urgență”, a explicat Raed Arafat, conform digi24.ro.

Măsurile trebuie menţinute

Privind perioada în care trebuie menținute măsurile pentru prevenirea infectărilor, Arafat a spus că: „Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Depinde cum va evalua situația”. În prezent, numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 157.

Ultimul caz vorbeşte de o femeie de 70 de ani din Iași. Cu toate acestea, Orban spunea vineri că prelungirea stării de urgenţă se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus, în timp ce Iohannis a atras atenţia că ne aşteaptă până vom atinge vârful crizei, făcând apel la românii din diaspora să nu vină acasă de Paște. Actuala stare de urgenţă se afă în vigoare până pe 15 aprilie.