Raed Arafat confirmă un scenariu de coșmar! Câte persoane sunt infectate. Numărul lor e mai mare decât cel oficial

Șeful DSU, Raed Arafat, conformă un scenariu de coșmar. Acesta a dezvăluit că numărul persoane infectate cu coronavirus este mai mare decât cel transmis în mod oficial.

Raed Arafat spune adevărul

Raed Arafat spune adevărul despre pandemia de COVID 19. Mai mult, șeful DSU lansează un avertisment extrem de dur pentru tineri. „Este clar că pentru unii este o glumă sau nu au înțeles despre ce e vorba. Eu nu cred că nu au aflat. Problema e că avem o categorie de oameni care spun că nu e dracul așa de negru și nu vom păți nimic.

Vorbim de un virus care se transmite ușor. Tinerii care ies și râd de situație au acasă părinți, bunici, ei pot să nu aibă simptome, dar ei voi infecta membrii din familiile lor.

Nu am afectat anumite activități pentru a nu afecta foarte grav economia. Te duci la câmp, nu te oprește nimeni. Te duci la muncă, nu te oprește nimeni. Problema e ca persoane vulnerabile să nu intre în mijloace de transport în comun aglomerate. Dacă închizi transporul în comun, ai zis la oameni stop.

Mulți nu mai pot să ajungă nici la muncă. La acest moment toți trebuie să stea să se gândească. Vom trece prin perioade grele, România nu este o țară care stă într-o bulă separată. Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt”, a declarat Raed Arafat.

Arafat spune un adevăr crunt. Autoritățile nu pot controla în totalitate epidemia de coronavirus, iar într-un final populația va învăța să trăiască cu acest virus.

„Poate la un moment dat vom învăța – și poate șochez- să trăim cu acest virus”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

„N-ai cum să ascunzi situația când ai medici care lucrează și care imediat vor spune acest lucru. Poate să existe o transmitere, dar n-am atins un nivel atât de grav. Avem un pic de timp să acționăm corect”, a completat Raed Arafat.

Șeful DSU subliniat că această întârziere a cazurilor multe și grave ar permite sistemului să facă față, decât în cazul în care am avea o curbă bruscă de persoane infectate.

„Săptămâni sigur va mai dura, poate două luni, poate o lună jumate, poate mai mult, poate mai puțin. Nimeni nu știe, lumea trebuie să se pregătească psihologic. Este o situație pe care nu putem s-o controlăm 100%”, a mai spus șeful DSU.

Revista Presei