Raed Arafat, dat afară?! „Îl angajez la firma mea în secunda doi”

arafat

Un om de afaceri din România intervine în scandalul legat de demiterea lui Raed Arafat. Acesta a spus că dacă secretarul de stat rămâne fără loc de muncă îl angajează în secunda doi. 

Este vorba despre cunoscutul om de afaceri Ştefan Mandachi, care a scris pe Facebook o postare legate de Raed Arafat.

„Acum câteva luni, mă milogeam peste tot pentru interviuri ca să încheg filmul meu documentar. Miniştri, prim-miniştri, preşedinţi, primari, jurnalişti, etc. Unii m-au ajutat mult, alţii m-au dus elegant cu zăhărelul: «Eu când zic că vin, vin». Şi încă îi aştept. Mi-au dat ţeapă, în traducere. M-am întrebat atunci cum au condus ăştia o ţară. În fine. Prin aprilie, îl rog tacticos printr-un SMS stufos pe Arafat să accepte un interviu, că e un film despre autostrăzi, victime, bla bla. Mi-a scris atât: «Unde sunteti? Unde trebuie să ajung?». Cam asta e acţiune. Nu vorbărie.

Când a spus că vine la filmare, apăi a venit. Fără floricele şi alte scheme. (Chiar dacă interviul avea loc într-o fabrică părăsită, fără geamuri)”, a scris Ştefan Mandachi.

Va fi demis Raed Arafat?

Ministrul de Interne declarat într-o conferinţă de presă, că auditul care se face la instituţiile din subordinea MAI nu îl vizează pe şeful DSU, Raef Arafat, în condiţiile în care acesta este secretar de stat, o funcţie politică, iar numirea sau schimbarea acestuia pe funcţie nu ţine de ministrul de resort, ci e la decizia premierului.

” Vreau să se înţeleagă faptul că auditul nu se face pentru o persoană, un inspector şef sau un secretar de stat. Persoana de care m-aţi întrebat, Raed Arafat, este secretar de stat, nu este şeful profesional al unei structuri. Secretarul de stat este o funcţie politică, fiind demnitar propus, şi semnat prin decizia premierului. Deci nu ţine de ministrul de resort numirea secretarilor de stat. Este decizia premierului şi a Guvernului. Aşadar este o problemă falsă, pe care unii o generează în spaţiul public, probabil interesaţi de a face o mică diversiune. Nu ştiu care e cauza, dar cu siguranţă o voi afla”, a spus Marcel Vela.

Medicii se revoltă

Mai mulți medici care reprezintă serviciile medicale de urgenţă au anunțat că vor protesta, dacă va fi demis Raed Arafat.

„Ameninţări constante la adresa sistemului de urgenţă au început să apară în perioada anilor 2011 – 2012, stimulate de avântul deosebit a tot ceea ce se constituia în elemente componente ale sistemului, din punct de vedere legislativ, financiar, resurse umane, resurse materiale. Atracţia fondurilor potenţial disponibile, mirajul implicaţiilor comerciale în sistemul de urgenţă, încercarea de limitare a unui sistem public puternic pentru a deschide calea unor alternative dubioase, au dus la repetate tentative de atac la adresa conceptului, la adresa structurilor implicate, dar mai ales la adresa celui care a reprezentat unitatea şi coeziunea sistemului, dr. Raed Arafat. (…)

Amploarea acestor ameninţări, mai mult sau mai puţin mascate, a ajuns la o dimensiune inimaginabilă şi la forme de manifestare care ne demonstrează, pe de o parte, faptul că este un fenomen concertat, realizat pe mai multe căi; pe de altă parte, faptul că cei care orchestrează aceste atacuri nu au nici măcar cunoştinţe de bază despre funcţionarea a ceea ce încearcă să distrugă”, se arată în comunicatul semnat de reprezentanţii serviciilor medicale de urgenţă din România.

Revista Presei