Raed Arafat, sfaturi pentru români! Ce suntem obligați să facem pe timp de pandemie. Cum ne apărăm

RAED112

Șeful DSU, Raed Arafat, vine cu sfaturi extrem de importante și de neratat pentru români. Acesta a vorbit despre lucrurile pe care suntem obligați să le facem în plină pandemie de coronavirus.

Raed Arafat, sfaturi pentru români!

Pandemia de coronavirus lovește dur România. Numărul oamenilor infectați cu COVID-19 a depășit 4000, iar peste 150 de persoane au decedat deja. Lipsa medicamentelor, dar mai ales cea a echipamentelor de protecție pentru medici se văd acu și mai pregnant.

Raed Arafat a făcut însă un anunț extre de important. Sunt sfaturi pe care trebuie să le pună în practică toți românii pentru a se proteja pe timp de pandemie.

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în patru județe din România. Există o criză legată de disponibilitatea acestor echipamente, iar Raed Arafat vine cu soluția.

Nu este nevoie de măști medicale. Conform unei decizii a Comitetelor pentru Situații de Urgență din județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș, măștile de protecții devin obligatorii începând de astăzi.

Dacă nu avem macă, am putea folosi și un batic sau o batistă pentru a ne acoperi gura și nasul.

„Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, idea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devină purtatul măștii o practică generală, această fiind recomandată numai persoanelor cu simptome.

Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical.

Luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții.

Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate.”, a scris Arafat pe o ețea de socializare.

Revista Presei