Rafila aduce cea mai bună veste pentru români! Cercetarea care va pune capăt pandemiei

19 apr. 2020
Rafila aduce cea mai bună veste pentru români! Cercetarea care va pune capăt pandemiei

Veşti bune în plină pandemie coronavirus chiar în perioada sărbătorilor pascale. Profesorul Alexandru Rafila a transmis o serie de informaţii inedite cu privire la rezultatele uimitoare arătate de un medicament folosit împotriva coronavirus. 

Vestea bună dată de Rafila

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a ţinut să precizeze, la Antena 3, că nu suntem departe de găsirea unui tratament pentru combaterea infecției cu coronavirus.

Un studiu recent din SUA a arătat că peste 100 de pacienți în stare gravă, din diferite țări ale lumii, tratați cu medicamentul Remdesivir, s-au vindecat extrem de rapid.

„Compania producătoare a acestui medicament, din SUA, a dat publicității primele cifre oficiale legate de un studiu clinic avansat pe care-l desfășoară la nivel mondial. În acest studiu sunt înrolați 4.000 de pacienți din diverse țări din lume. Majoritatea sunt cu forme grave. Deci 2400 au forme grave și 1600 au forme medii.

Rezultatele pe care le-a difuzat compania producătoare, Gilead, vin din Chicago, iar din cei 113 pacienți cu forme grave s-au vindecat 111. Au fost 2 decese, dar restul, care erau cu o formă gravă, au fost vindecați.

Rezultate impresionante din primele zile

După două-trei zile de tratament, starea pacienților s-a îmbunătățit atât de mult încât au putut să părăsească secțiile de terapie intensivă și majoritatea au părășit și spitalele după o săptămână, într-o stare de sănătate bună, ceea ce arată că e vorba de o moleculă care e eficace.

La sfârșitul acestui studiu sper să putem să participăm și noi pentru că am făcut eforturi să includem România pe lista țărilor care vor testa acest medicament. Studiul se numește Solidarity și e coordonat de Organizația Mondială a Sănătății. Suntem într-o fază avansată ca să aplicăm cu succes, sper, și să avem acces pentru unii pacienți din România la aces medicament inovativ.

Sper, de asemenea, ca la sfârșitul acestei perioade, care nu e foarte îndepărtată, acest medicament să obțină autorizația din partea autorităților americane și, ulterior, din partea autorităților de reglementare din alte țări și, în special, din UE, care ne interesează pe noi în mod deosebit”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.