Rafila anunță când va fi vârful epidemiei de coronavirus! Prăpădul este foarte aproape

25 mart. 2020
Rafila anunță când va fi vârful epidemiei de coronavirus! Prăpădul este foarte aproape

Alexandru Rafila prevestește când va fi vârful epidemiei de coronavirus. Președintele Societății Române de Microbiologie a explicat oamenilor cum trebuie să se protejeze în fața virusului.

Acesta susține că marele chin va veni după Paște, la finalul lui Aprilie.

„Vârful, adică numărul cel mai mare de cazuri noi înregistrate zilnic, nu numărul total de cazuri, eu cred că va fi spre sfârșitul lunii aprilie, după sărbătorile de Paște”, a spus Rafila.

Pentru a ne proteja, medicul a făcut câteva recomandări vitale!

Nu suprafețele transmit boala

„Nu contează dacă supraviețuiește pe suprafețe, ci dacă este transmisibil de pe acele suprafețe. Nu prea există argumente în acest sens. Din cauza aceasta, măsurile acestea sunt excesive, să îți cureți cu spirt ambalajele când vii acasă de la magazin, sunt exagerate.

Important este să ne spălăm pe mâini și să avem grijă unde punem mâna. Apăsăm butonul de lift sau punem mâna pe clanța ușii de la intrare, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne spălăm pe mâini, să utilizăm un antiseptic încât să diminuăm riscul de transmitere prin intermediul mâinilor.

Nu suprafețele transmit boala, ci mâinile noastre preiau microorganismele de pe suprafețe și le transmit. Singura soluție să întrerupi lanțul este să cureți mâinile, fie cu apă și săpun, fie cu un antiseptic pe bază de alcool”, a mai spus președintele SRM.

Bilanț coronavirus 

Corinavirusul a făcut prăpăd în Europa. Sunt peste 381 de mii de cazuri de coronavirus confirmate în întreaga lume, și peste 16 mii de decese.

Europa este cea mai afectată. Coronavirusul face victime pe bandă rulantă în Italia, Spania și Franța.

Nici România nu a scăpat. Grupul de Comunicare Strategică informează că miercuri dimineaţă a fost înregistrat cel de-al 13-lea deces.

Astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Număr persoane aflate în carantină: 6.016
Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 100.199