Rafila avertizează: Nu veți putea intra în magazine sau instituții dacă aveți temperatura mai mare decât acest prag

rafila

Nou subiect național de dezbatere este cel legat de faptul că înainte ca oricine să poată intra într-un magazin sau într-o instituție, trebuie să treagă mai întâi de testul termoscannerului. Celebrul medic epidemiolog, Alexandru Rafila a explicat de ce s-a impus un prag de 37,3 grade Celsius sub care trebuie să fim pentru a avea acces în locurile în care dorim să intrăm.

„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius”, a spus Rafila.

Explicații necesare pentru toți românii

„De ce 37,3 grade? Pentru că aceste dispozitive care măsoară temperatura de la distanță au o marjă de eroare de +/- 0,2 grade Celsius, așa este la majoritatea dintre ele. Astfel, această marjă de eroare este impusă în măsurarea temperaturii.

Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane”, a mai spus prof. Rafila la Digi24.

Citește și:

Revista Presei