Rafila dă cea mai importantă veste pentru români! Când se ridică măsurile și cum

rafila

Rafila a vorbit, din nou, despre epidemia de coronavirus, dar și despre ridicarea treptată a restricțiilor. Medicul a sugerat cum ar trebui să procedeze Guvernul în situația de față.

Deși nu s-a atins vârful îmbolnăvirilor, Alexandru Rafila susține că este momentul ca autoritățile să găsească o spluție pentru ca oamenii să-și reia activitatea.

Vârful epidemiei ar fi abia săptămâna următoare, când se estimează că vom ajunge la un număr de 12-14.000 de cazuri.

Se cere relaxarea lucrurilor

Rafila susține că trebuie să ne gândim și la partea economică. Măsurile ar trebui relaxate la nivel local.

„Există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru această decizie. Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susținută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile și bineînțeles că există și criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susține sistemul de sănătate.

Se ridică măsurile în anumite județe?

Se poate lua o decizie care nu trebuie să fie neapărat extinsă la nivel național, dar măcar la nivel local pentru județele care întrunesc criterii de admisibilitate, să se poată ridica o parte măsuri.

Asta depinde de guvern, cum gândește să facă acest lucru, dar ar fi bine ca din timp să facem o strategie, mai ales că există un document de poziție al Comisiei Europene în acest sens. Măsurile trebuie armonizate cu cele din alte state. Noi trebuie să avem o strategie discutată, evaluată, cunoscută de toată lumea.

Unele dintre problemele cu care încă ne confruntăm este lipsa de uniformitate a deciziilor de la nivel central sau local, ori lucrul ăsta trebuie articulat să avem un rezultat optim”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Revista Presei