Rămâi fără bani pe card! Pericol imens pentru cei care au cont la bancă

26 feb. 2020
Rămâi fără bani pe card! Pericol imens pentru cei care au cont la bancă

Pericol imens pentru românii care au cont la bancă. Foarte curând, vor putea rămâne fără bani în cont. Anunțul a fost făcut Mirela Călugăreanu, președintele ANAF.

Este vorba despre o aplicație care își va bloca banii din cont imediat. În același timp, contul va fi deblocat instant. Sistemul va funcționa din martie.

Se numește Noes

„Un alt proiect care va fi implementat tot în cursul acestui an este interconectarea caselor de marcat. Se fac eforturi pentru ca lucrurile să se întâmple cât mai curând posibil. Aţi auzit-o şi din declaraţiile publice ale domnului ministru.

Un alt proiect care, de asemenea, va fi implementat anul acesta este Noes, adică implementarea unui nivel operativ în procesul de executare silită”, a spus Mirela Călugăreanu, potrivit Adevărul.

Popririle vor fi ridicate în timp real

Aplicaţia e-popriri va ridica sau va pune poprirea imediat. De asemenea, se vor evita situaţiile în care din conturi sunt reţinute sume mai mari decât cele ce trebuie recuperate.

Veți fi execuați silit

Direcţia Generală de Reglementare a Colectării Creanţelor Bugetare devine organ de executare silită.

Aplicația va gestiona informaţiile rezultate ca urmare a înfiinţării popririlor de către organele fiscale centrale, inclusiv suspendarea, continuarea şi ridicarea popririlor generate prin intermediul acestui sistem informatic, dar şi actualizarea sumelor rămase de recuperat, pentru care subzistă poprirea înfiinţată.

ANAF va comunica cu instituțiile de credit pentru a facilita extragerea unor rapoarte, la nivel central, privind stadiul sumelor aferente popririlor înfiinţate.