Rareș Bogdan, cea mai mare gafă posibilă! Prima reacţie după ce l-a făcut imbecil pe Orban

RARES-BOGDAN

Rareş Bogdan a avut recent o primă reacţie după ce a ajuns să îi facă imbecili pe Orban şi Vela după ce au permis românilor să plece la muncă, joi, în străinătate, în plină pandemie coronavirus, fără ca aceştia să respecte recomandările impuse. Guvernul a promis vă va oferi o serie de reglementări în această privinţă.

Rareş Bogdan, reacţie aprinsă după scandalul de joi

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a izbucnit pur şi simplu joi, atunci când a comentat în termeni duri evenimentele de la Aeroportul Internațional din Cluj, unde 1.500 de români au neglijat recomandările de distanțare socială și restricțiile de la nivel național, pentru a se îmbarca în zboruri de tip charter către Germania, pentru a lucra în agricultură.

„Eu, după cum știți, am prezentat prima dată aceste imagini și am reacționat extrem de dur, chiar dacă fac parte din PNL, care este la guvernare. Una-i una, alta-i alta. Înainte de orice e vorba de cetățean. Nu știu cine e firma. Situația e mult mai complexă decât o simplă firmă – că sunt mai multe firme, că e o singură firmă. Situația e mai gravă și, din punctul meu de vedere, are trei componente.

Unu, ține de sănătatea oamenilor care au venit acolo, faptul că ei nu păstrau distanța socială necesară pentru a nu primi virusul în cazul în care un singur om de acolo era infectat, mai ales că avem o situație în care câteva sute erau din Suceava și din Neamț, zone extrem de roșii, epicentre care sunt infectate cu COVID-19 la această oră. Situația nu ține doar de ce s-a întâmplat astăzi la Aeroportul din Cluj sau de ce urmează să se întâmple mâine la Timișoara, la Cluj și la București, cu avioanele care pleacă spre Germania pentru cules de sparanghel”, a spus Rareș Bogdan, joi seară, în direct la B1 TV, în cadrul emisiunii „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Europarlamentarul a venit cu explicaţii

Rareş Bogdan a venit cu explicaţii importante cu privire la acest aspect. „Aici e o discuție mai largă, care necesită o consultare. Faptul că Germania dorește să-și culeagă sparanghelul de pe câmp e foarte bine. E un produs sănătos, un produs natural. Întrebarea este dacă noi suntem în situație de urgență, de ce am fi obligați să dăm drumul acestor oameni spre Germania și ce alternativă le-am da în România.

Pentru că faptul că Germania dorește să-și culeagă sparanghelul cu muncitori români sau faptul că cei din regiune Veneto, zona care este limitrofă Lombardiei, deci este una din zonele ultraroșii ale Italiei, care a fost epicentrul și este în continuare epicentrul COVID-19, mi se pare foarte  grav. Aici este o discuție mai largă, pe care trebuie să o avem. Eu am avut deja de două ori discuții cu Ludovic Orban pe parcursul zilei de astăzi, din cauza reacției mele extrem de dure, și i-am spus părerea mea.

În același timp mi-a spus și părerea lui cu privire la libera circulație. Eu am spus, domnule premier, fiind situație de urgență, nu discutăm de liberă circulație, pentru că nu avem aceleași reglementări, iar faptul că doamna Merkel sau domnul Kurz doresc să își culească sparanghelul, iar domnul Kurz dorește să aibă 11.000 de oameni în servicii sociale sau domnul Conte dorește încă 16.000 de oameni la cules de nu știu ce prin Veneto, nu e problema mea.

Problema mea e alta. Dacă România rămâne în continuare furnizor de forță de muncă, de sclavi pentru Europa sau este în stare să absoarbă această forță de muncă”, a mai spus europarlamentarul.

Anunţul Ministerului Transporturilor după scandal

După întreg scandalul de joi, toate cursele de vineri şi de sâmbătă, atât cele cu plecare din Iaşi au fost anulate. Între timp, Ministerul Transporturilor a anunţat, vineri, că urmează să elaboreze o procedură pentru organizarea grupurilor de muncitori sezonieri care trebuie să plece către alte ţări. Cu toate acestea, până la publicarea procedurii în Monitorul Oficial, cursele charter programate vor fi operate, astfel încât oamenii să poată pleca spre locurile de muncă găsite.

Revista Presei