Rareș Bogdan, exclus din PNL?! Informația care aruncă scena politică în aer

06 ian. 2020
Rareș Bogdan, exclus din PNL?! Informația care aruncă scena politică în aer

Rareș Bogdan este cel mai popular liberal, dacă ținem cont de prezența lui în mass media și pe rețelele de socializare. Aceasta a câștigat enorm capital politic în ultima perioadă și nimic nu pare să-i stea în cale. Fostul jurnalist își menține punctele de vedere, chiar și atunci când sunt contrare colegilor din PNL.

Toate acestea l-au determinat pe analistul Stelian Tănase să considere că europarlamentarul va sfârși sau dat afară din Partidul Național Liberal sau va ajunge la conducerea acestuia. Numele lui Rareș Bogdan este vehiculat atât în ecuația candidaturii la Primăria Capitalei, cât și în cea a Guvernului. Mai mulți liberali consideră că acesta ar trebui să devină chiar premier în viitorul apropiat, conform surselor Voxbiz.

„Eu cred că el va termina exclus din PNL. Sau va fi şeful PNL-ului. N-are alternativă în jocul periculos în care a intrat. (…) El vrea orice pentru mărire, dar din prima zi în care a intrat (în partid – n.a.) ţinta era şefia PNL-ului. Cred că i s-a şi promis, nu ştiu de unde, dar din informaţiile mele, şi am multe informaţii de la liberali, cunosc pe toată lumea acolo, cam aşa a fost jocul. I s-a promis marea cu sarea numai să intre în partid”, a spus Stelian Tănase într-o intervenție telefonică la Radio Top Suceava.

Urmează sau nu alegeri anticipate?

Rareș Bogdan a transmis în mai multe rânduri că probabil în luna februarie premierul Ludovic Orban își va da demisia pentru ca liberalii să poată organiza alegeri anticipate. Stelian Tănase nu crede, însă în această ipoteză.

„Calculul sau întrebările sunt simple: să mai stea ţara cu acest parlament ales prea de mult timp în urmă şi care nu mai reflectă realitatea din teren sau să se forţeze alegeri anticipate şi această situaţie să se schimbe? Sigur, dacă aveam o Constituţie mai inteligentă, preşedintele dizolva parlamentul şi provoca alegeri anticipate fără multă cheltuială în două săptămâni, iar lumea se prezenta la urne. Numai că această Constituţie din 2003 pe care noi o avem a fost făcută în aşa fel încât să se încurce unii pe alţii, adică Cotroceniul cu Palatul Victoria, adică atunci Iliescu cu Năstase. Nu cumva Iliescu să-l demită pe Năstase, etc., etc. Şi-atunci s-a creat acest mecanism foarte complicat pentru alegeri anticipate. Ar trebui un mecanism mult mai relaxat, pentru că viaţa politică se mişcă mai repede decât vor politicienii. Ăsta este un motiv. Tema va agita, până spre Paşte, va agita scena politică. Eu nu cred că vor fi alegeri anticipate”, a mai spus analistul la Radio Top Suceava.