Rareș Bogdan îl distruge pe Orban! Cine ar urma sa devina premier. Rolul șefului SRI (SURSE)

rares bogdan

Fostul jurnalist, Rareş Bogdan, actual europarlamentar și prim-vicepreşedinte al PNL a început să devină una dintre cele mai critice voci la adresa Guvernului Orban. De data aceasta, ținta este Bogdan Aurescu, ministrul de Extern. MAE a transmis un comunicat de presă legat de plecarea românilor în străinătate la muncă în plină pandemie, iar fosta vedetă Realitatea Tv a explodat.

„Ministerul spunea că nu e responsabilitatea lor. Eu vă spun că orice cetățean care e în afara granițelor, care are cetățenia română, este responsabilitatea ministerului și a țării sale. Dacă ar fi dat în Israel, în SUA, în Franța, Ministerul de Externe un astfel de comunicat, astăzi nu mai era în funcție nici ministrul, nici secretarul de stat, nici cei care au dat comunicatul, dar suntem în România. Eu vreau să aflu de ieri cine a dat acel comunicat prin care MAE se spală pe mâini cu privire la situația unor români. Nu ai voie să fac așa ceva”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că este absolut necesară evitarea politizării subiectelor legate de politica externă, precum şi a luării de poziţii care pot afecta, în mod nemeritat, reputaţia corpului diplomatic şi consular al României, ca urmare a declaraţiilor presedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, care a afirmat că aşteaptă ca „diplomaţii să lase încremenirea în proiectele de salon şi să verifice ceea ce presa românească sau străină prezintă zilnic ca fiind suferinţele muncitorilor români”.

Se pregătește un nou premier?

Consilierul Liei Olguța Vasilescu, fost purtător de cuvânt la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu a postat pe facebook o scurtă analiză care ridică multe semne de întrebare. El pretinde că ar fi aflat informațiile transmite de la surse credibile.

„Rareș Bogdan a primit undă verde de la Iohannis să reînceapă asaltul la Guvernul Orban. Astfel că amenință 2-3 miniștri cu schimbarea.  Sursele mele spun că Florin Cîțu a ajuns un apropiat al lui Iohannis, la care îl toarnă pe Orban.

Alte surse din servicii au scăpat intenționat în presă că Violeta Alexandru e în cărți pentru viitor premier, zone probabil din Doi și-un Sfert, deși ar putea fi, la fel de bine, de la Direcția de Informații a Armatei.

Atenție, Helvig, ca-n șeful SRI, e prieten cu Rareș Bogdan de o viată. Rareș l-a atacat frontal pe Aurescu, adică s-a luat de Externe, adică de SIE. Se pune de o dramoletă! Place your bets!”, a scris Vasilcoiu pe facebook.

Revista Presei