Rareș Bogdan, la un pas să fie dat afară PNL. „Din fruntea partidului pleacă sigur”.Cu ce i-a enervat pe Orban și Iohannis. (SURSE)

rares bogdan

Cozmin Gușă susține că în spatele ușilor închise de pregătește debaracarea lui Rareș Bogdan din funcția de prim vicepreședinte al PNL. Mai mult decât atât, în interiorul partidului s-ar vorbi chiar și despre excluderea actualului europarlamentar.

Mai multe surse VoxBiz susțin că fostul jurnalist i-a enervat la maxim și pe premierul Ludovic Orban și pe președintele Klaus Iohannis cu pozițiile lui acide împotriva Guvernului, mai ales în ecuația muncitorilor din Germania.

Rareș Bogdan știe și el despre situație, așa că a oferit un interviu pentru replicaonline.ro pentru a aduce câteva lămuriri și a transmite practic câteva mesaje pentru cei care au puterea.

Va fi dat afară din PNL?

„Cozmin este un om foarte bine informat. Sper ca de data asta să nu aibă dreptate, iar informațiile lui să nu se adeverească. El vorbește având informații în spate. Poate că stilul meu ușor mai intransigent și faptul că am solicitat și solicit să ne respectăm obligațiile făcute în fața alegătorilor, inclusiv a celor constănțeni, care ne-au votat ca să fim altfel decât PSD îi deranjează pe unii.

Nu cred că există un astfel de plan la nivelul PNL. Dacă există discuții, noi le avem în interior. De cele mai multe ori aceste discuții ies și în exterior după cum ați putut vedea. Vreau să cred că nu există așa ceva. Nu ar fi grav pentru mine, pentru că eu mă descurc, ci ar fi grav pentru orice om intrat în politică, pentru că asta ar însemna de fapt că partidele nu-și doresc înnoirea și să susțină oameni noi și ar fi extrem de grav pentru clasa politică ca oamenii să fie folosiți doar în timpul campaniei și după aia să fie îndepărtați.

Consider că sunt mai mulți cei care mă simpatizează decât cei care nu mă iubesc, așa că nu cred că există astfel de plan. Cozmin nu prea se înșeală, însă de data asta sper să o facă”, a transmis Rareș Bogdan.

Interviul lui Rareș Bogdan a fost țintit și a atins toate subiectele calzi, de la care practic i s-au și atras antipatiile interne.

Și totuși există două tabere în PNL

„Poate că uneori am părut mai critic cu propriul Guvern pentru că îmi doresc să știe lumea ce fac bine acești oameni. Legat de Orban. Chiar aseară am vorbit cu el și i-am spus că ar trebui să vin la el în birou să facem o poză, în fiecare săptămână ca să înțeleagă lumea că nu suntem certați. El spune: Nu, nu, nu cred că ar ajunge. Trebuie să vii de două ori ca să se liniștească toți cei care consideră că există două tabere în PNL. Nu există”, a spus Rareș Bogdan.

La un moment dat s-a vorbit despre Rareș Bogdan premier, acum, însă a intrat în dizgrația celor care fac jocurile mari. Ce spune despre funcția pe care a ratat-o.

„Nu sar etape. Fac totul pas cu pas. Consider că partidul mi-a făcut onoarea să fiu prim-vicepreședinte pentru că postul de europarlamentar nu mi l-a dat PNL. L-am câștigat singur. Eu nu îmi doresc mai mult în acest moment. Consider că trebuie să prind cheag în PNL, cum se spune în Ardeal. Trebuie să cunosc partidul, să cunosc organizațiile, să cunosc oamenii. Am prieteni foarte mulți în PNL. Nu cred că trebuie să sar etapele deoarece unii se grăbesc.

În sondaje apar două nume. Premierul și Rareș Bogdan. Dacă există două persoane relativ apropiate ca încredere. Ei încearcă să creeze falia între Ludovic Orban și Rareș Bogdan. Nu există Ludovic Orban vs Rareș Bogdan, ci echipa PNL, în frunte cu președintele Klaus Iohannis. Am învățat să am răbdare și dacă e să fiu mai mult decât ceea ce sunt acum în spațiul public, atunci cu ajutorul bunului Dumnezeu voi ajunge, dacă nu, mă voi opri aici, unde sunt acum, pe postul de europarlamentar și mă voi întoarce în presă, cine știe”, a mai punctat europarlamentarul.

Revista Presei