Răsturnare de situație! Cine este noua variantă de premier? Probleme mari pentru Ludovic Orban

07 dec. 2020
Răsturnare de situație! Cine este noua variantă de premier? Probleme mari pentru Ludovic Orban

Este degringoladă în PNL, după ce liberalii au ieșit pe locul 2 la alegerile parlamentare, în urma PSD cu aproape 5 procente. Marea surpriză este partidul AUR, căruia nimeni nu i-a dat nicio șansă, dar care a obținut un scor record, de 8-9%. George Simion, liderul noii formațiuni a anunțat că vor merge și ei la Cotroceni cu o propunere de premier.

Călin Georgescu este varianta propusă de AUR, un nume controversat în masonerie.

”Dr. Călin Georgescu este un cunoscut expert internațional în domeniul dezvoltării durabile. A lucrat 17 ani în sistemul ONU, deținând diferite funcții în cadrul Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice și periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

De asemenea, a coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 și 2008 și a fost director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Este membru al Clubului de la Roma internațional și a fost președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015.

A scris mai multe cărți de studii prospective privind dezvoltarea umană și progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul și dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internaționale privind România. A obținut doctoratul în știință solului la Universitatea de Științe Agronomice din București.”, conform unui site creat de susținătorii AUR.

Care sunt celelalte variante de premier

PSD îl vrea pe Alexandru Rafila ca nou șef al executivului, după ce analizele sociologice au arătat că renumitul epidemiolog a reușit să capteze mult capital de imagine, iar USR-PLUS încă însistă pe varianta Dacian Cioloș.

Ludovic Orban are în continuare suținerea președintelui Klaus Iohannis, însă noul Guvern va fi unul greu de gestionat, în contextul în care și UDMR cere 3 ministere pentru a susține executivul.