Răsturnare de situație în Italia. Descoperire incredibilă în urma morţilor provocate de coronavirus

corona virus

Răsturnare de situaţie în Italia, acolo unde numărul deceselor din cauza coronavirus creşte de la o zi la alta. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit o serie de lucruri interesante cercetând persoanele ucise de COVID 19. Un studiu efectuat de Autoritatea Naţională de Sănătate din Italia a oferit numeroase răspunsuri oamenilor de ştiinţă. Din păcate bilanţul din Italia este tragic,  numărul deceselor a ajuns la 3.405, depășind bilanțul anunțat de autoritățile din China, de 3.245. De asemenea, au fost confirmate astăzi 5.322 de cazuri noi, numărul total fiind de 41.035.

Ce au descoperit cercetătorii în urma studiului

Conform Autorității Naţionale de Sănătate din Italia, 99% din cei care au murit din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli. Noul studiu ar putea astfel răspunde la întrebarea de ce rata de deces din Italia, de aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte ţări. Institutul a examinat documentele medicale a 18% dintre persoanele care au murit, explicând că doar trei victime, adică 0,8% din total, nu aveau şi alte patologii. Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puţin trei alte boli şi aproximativ un sfert dintre aceştia erau diagnosticaţi cu una sau două maladii.

De ce probleme sufereau cei care au murit de coronavirus

Conform studiului, 75% dintre decedaţi aveau tensiune arterială crescută, aproape 35% – diabet şi o treime dintre ei sufereau de boli de inimă. Mai mult, vârsta medie a celor care au murit din cauza coronavirusului este 79 de ani. La 17 martie, 17 persoane cu vârsta sub 50 de ani au decedat din cauza Covid-19. Toate victimele din Italia cu vârsta sub 40 de ani erau bărbaţi şi aveau deja serioase probleme medicale. În timp ce datele publicate marţi indică o încetinire a creşterii cazurilor cu 12,6%, un alt studiu arată că Italia ar putea să subestimeze numărul real de cazuri prin testarea numai a pacienţilor care prezintă simptome.

Problemele continuă pentru această ţară unde numărul deceselor a ajuns la 3405, iar numărul total al cazurilor la 41.035.

Revista Presei