Răsturnare de situație la Primăria Capitalei și la Sectorul 1! Se schimbă totul: cine a câștigat! Pare suprarealist

28 sept. 2020
Răsturnare de situație la Primăria Capitalei și la Sectorul 1! Se schimbă totul: cine a câștigat! Pare suprarealist

Exit-poll-urile i-au dat câștigători pe Nicușor Dan și Clotilde Armand la Primăria Generală a Capitalei și la cea a Sectorului 1 la mare distanță de Gabriela Firea, respectiv Dan Tudorache. Dimineață, însă acesta din urmă a anunțat pe facebook că el ar avea avans de 200 de voturi în fața rivalei de la USR, deși în interiorul partidelor se știa că pe cei doi îi despart aproximativ zece procente.

Numărătoarea voturilor a schimbat totul. Momentan nimic nu este oficial, dar Gabriela Firea s-a apropiat mult de Nicușor Dan, iar cele zece procente ale lui Clotilde s-au evaporat. Cum a fost posibil?

Cine a câștigat alegerile locale în București

Ei bine Sorin Ioniță, de la Expert Forum explică într-o postare pe facebook ce s-a întâmplat:

„Nicuşor şi Clotilde au avans mult mai mic după numărare decât arăta exit poll Pieleanu. Tudorache n-a câştigat cum a anunţat adineauri, dar diferenţa e strânsă.

E suspectată o manevră pe scară largă cu buletine pre-ştampilate PSD, date votanţilor PNL-USR-Plus, deci voturi anulate. Pare suprarealist şi greu de realizat, îmi vine greu să cred, dar sper ca acum să se investigheze ca lumea, nu ca data trecută. La S2 nu a fost pregătită morişca, nu se aştepta nimeni să fie nevoie, s-a mers pe PMB si S1.

Se pare că Firea ştia ea ceva când ne-a zis aseară să mai aşteptăm. Se joacă”, a scris acesta pe facebook.

„Fostul primar al sectorului 1 incearca un fake news legat de rezultatul alegerilor! Clotilde Armand are peste 1000 de voturi mai mult decat fost primar!”, a scris și liberalul Tănase Stamule pe pagina lui de facebook. Acesta a fost mult timp candidatul PNL pentru funcția de primar la Sectorul 1.

La celelate sectoare lucrurile sunt destul de clare: la sectorul 2, Radu Mihaiu – USR, la sectorul, Robert Negoiță (independent), la sectorul 4, Daniel Băluță – PSD, la sectorul 5, Cristian Popescu Piedone – PPUSL, la sectorul 6, Ciprian Ciucu – PNL.