Răsturnare totală de situație! Țara din Europa care începe să învingă coronavirusul

coronavirus3

Cele mai negre scenarii despre Marea Britanie arătau un tablou grotesc, cu sute de mii de morți, cu atât mai mult cu cât autoritățile nu au răspuns rapid la semnele epidemiei. Acum, asistăm la o reală răsturnare de situație. 

Epidemia de coronavirus din Regatul Unit dă semne de încetinire, iar testele de anticorpi ar putea fi gata „în câteva zile”, a declarat luni epidemiologul Neil Ferguson, profesor de biologie matematică la Imperial College London, citat de Reuters.

„Credem că în prezent epidemia e pe cale să încetinească în Regatul Unit”, a afirmat Ferguson la postul de radio BBC.

El a spus că o treime sau chiar 40% din populaţie nu prezintă simptome şi a afirmat de asemenea că probabil 2-3% din populaţia Regatului Unit a fost infectată.

Ferguson a avertizat însă că datele nu sunt suficiente pentru a se putea face extrapolări ferme.

Potrivit spuselor sale, testele de anticorpi sunt în prezent în stadiul final de validare şi ar putea fi gata pentru utilizare în „câteva zile mai degrabă decât câteva săptămâni”.

Marea Britanie nu va putea reveni la o viaţă normală mai devreme de şase luni

Marea Britanie nu va putea reveni la o viaţă normală mai devreme de şase luni sau mai mult din cauza pandemiei cu noul coronavirus, dar măsurile de izolare completă decise în urmă cu o săptămână vor putea fi ridicate progresiv, în funcţie de concluziile evaluărilor care se vor face periodic, a afirmat şefa adjunctă a serviciilor sanitare britanice, Jenny Harries.

Harries a avertizat că ar fi „periculos” ca izolarea decisă lunea trecută pentru trei săptămâni să fie ridicată brusc, chiar dacă se arată eficientă în ce priveşte încetinirea propagării bolii, pentru că acest lucru ar putea duce la un reviriment al virusului.

Ea a precizat că măsurile vizând limitarea răspândirii virusului vor fi reexaminate din trei în trei săptămâni pe o perioadă de „probabil şase luni” sau mai mult.

Acest lucru „nu înseamnă însă că vom rămâne în izolare totală timp de şase luni”, a subliniat Harries.

„Sperăm că vom putea ajusta progresiv unele măsuri de distanţare socială pentru a reveni treptat la normal”, a menţionat ea.

Ultimul bilanţ oficial al noului coronavirus în Marea Britanie, comunicat duminică, este de 19.552 de persoane infectate şi 1.228 de decese.

Revista Presei