Toggle Menu
  1. Home/
  2. Business/

RCS & RDS, în pericol! Decizia neașteptată luată de UPC

  1. Home/
  2. Business/

RCS & RDS, UPC România și Telekom România sunt la ora actuală cele mai mari companii de telecomunicații din țară și între ele este o concurență acerbă. Ultima mișcare a UPC este una care poate aduce clienți noi chiar de la concurență. Directorul general al operatorului telecom menționat, Robert Redeleanu, a declarat că se investește masiv în extinderea rețelei și că se pregătește lansarea unui serviciu care va permite clienților să acceseze Internetul cu viteze de 1 Gbps.

“Există discuții pentru lansarea unui serviciu de 1Gbps. Noi, UPC România, am spus că vom lansa comercial un astfel de serviciu atunci când vom simți că piața are nevoie de această viteză și că abonații vor putea utiliza această viteză în regim Wi-Fi. Cu noua generație Connect Box, care va fi disponibilă destul de curând și care va permite viteze de 1,1 Gbps în regim Wi-Fi, probabil că ne vom gândi și la lansarea comercială a acestui serviciu pe piața locală. Între timp, UPC Romania investește în rețea și în capacitate, astfel încât să fim pregătiți”, a spus Redeleanu pentru profit.ro.

El a adăugat că, în prezent, oferta UPC România include servicii de acces la Internet cu viteze de 150 Mbps, 300 Mbps și 500 Mbps, viteza medie fiind undeva la 300 Mbps. Redeleanu va fi înlocuit la șefia UPC România, de la 1 aprilie, de Mihnea Rădulescu, în prezent vicepreședinte pentru Europa Centrală și de Est (divizia business din România, Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia). La rândul săul, actualul șef al UPC România va prelua și conducerea operațiunilor UPC Polonia, alături de UPC Ungaria, companie al cărei CEO este din 2016.

Operatorul avea 1,345 milioane de clienți la finele anului 2017, cu 3,8% mai mulți față de decembrie 2016, potrivit datelor anunțate de UPC Holding BV Olanda, parte a grupului american Liberty Global. Veniturile nete ale UPC România au crescut cu 6,5%, de la 689,3 milioane lei în 2016 la 734,4 milioane lei în 2017.

Vezi și Atenție! Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci banane verzi, dar și dacă mânânci banane cu pete maro pe ele

Vezi și Lovitură de teatru! Soțul Ilincă Vandici a avut o idilă cu Andreea Țonciu! Ce reacție a avut vedeta Kanal D

Lovitua dată de Digi

Digi Communications, gigantul din care face parte și compania RCS & RDS a reușit o lovitură uimitoare prin care va reuși să se impună și mai acerb în fața concurenței. Fondul Suveran al Norvegiei a anunțat că a intrat în grupul de acționari ai Digi. Acesta investește în prezent în peste 9.000 de firme din întreaga lume, în peste 70 de țări.

După ce, în 2017, și-a vândut acțiunile pe care le deținea la MedLife și Transelectrica, Fondul Suveran al Norvegiei revine în forță pe piața din România. Asta reprezintă o veste bună pentru abonații RCS & RDS pentru că înseamnă șanse mari de extindere ale companiei și servici mai bune și mai diversificate pentru clienți. Fondul Suveran al Norvegiei a mai cumpărat acțiuni și la Compa Sibiu, după ce a achiziționat o,3% din acţiunile Digi Communications, precum și 2,2% din Compa.

Astfel cea mai mare deţinere procentuală a fondului nu mai este la BRD, cum era la finele anului 2016, ci la Compa. Spre comparaţie deţinerea la BRD a scăzut de la 1,98% la 1,44%, notează zf.ro, care citează raportul publicat, marți, pe site-ul fondului. La nivel mondial, Fondul Suveran al Norvegiei gestionează active de circa 1.000 de miliarde de dolari.

Valentin Păun/ Sursa foto: designist.ro