Realitatea TV are datorii uriașe! S-ar putea închide la finalul acestei luni

Realitatea TV

Dezastru total pentru cei de la Realitatea TV. Postul de știri are datorii uriașe care i-ar putea fi fatale. Stația este foarte aproape de a fi închisă la finalul acestei luni.

Probleme mari pentru cei de la Realitatea TV. Instanța le-a dat o lovitură groaznică. Totul s-ar putea termina foarte curând.

Licența expiră la finalul lunii octombrie

La finalul lunii octombrie, licența audiovizuală a postului Realitatea TV expiră, iar acesta riscă să fie închis, pe motiv că dosarul de prelungire a licenței este incomplet.

Pe 1 aprilie, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvență, și să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul.

Chiar și așa, publicația găsit câteva căi legale prin care să evite închiderea, și anume:

– A depus o cerere de revizuire de deciziei Curții de Apel (care trimitea compania în faliment). Totuși, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) respingea, în 17 septembrie, cererea Realității TV.

„Respinge ca tardivă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Realitatea Media SA, prin administrator special Grigoroscut Genoveva Vasilica, împotriva deciziei civile nr. 291/R din 1 aprilie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă, în dosarul nr. 980/2/2019. Irevocabilă”.

– Tribunalul București a sesizat ÎCCJ, acuzând un conflict de competență între Curtea de Apel și Tribunalul București. Totuși, metoda n-a avut succesul așteptat, pentru că marți, Curtea Supremă a respins și această cerere:

„ Respinge excepţia conexităţii, invocată de debitoarea REALITATEA MEDIA S.A., prin administrator special Genoveva Grigoruscut. Constată inexistenţa conflictului negativ de competenţă între Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă şi Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Restituie dosarul la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă. Irevocabilă”, conform paginademedia.ro.

Realitatea TV a acuulat datorii uriașe până la finalul lui 2018. Vorbim de 127 de milioane de lei la stat, potrivit datelor ANAF. În momentul deschiderii procedurii de insolvență, datoriile societăţii erau de puţin peste 36 milioane lei, mai spune sursa citată.

Citește și:

Revista Presei