Regula celor şase secunde! Cum te salvezi de coronavirus dacă faci asta tot timpul

coronavirus115

Cercetătorii au făcut de descoperire deosebit de importantă cu privire la regulile pe care oamenii trebuie să le urmeze pentru a se proteja de coronavirus. Există o regulă a celor şase secunde care te poate salva şi face diferenţa între protecţie şi infecţia cu teribilul virus. Specialiştii ne învaţă că atunci regula privind distanța de siguranță nu funcţionează, este foarte important să nu stăm nici măcar jumătate de minut într-o încăpere în care a fost un bolnav de coronavirus.

Avertismentul cercetătorilor

Profesorul de chimie Joshua D. Rabinowitz și cercetătoarea Caroline R. Bartman au explicat ce înseamnă „cantitatea virală” la care se expun oamenii. „Ca și în cazul oricărei alte otrăviri, virușii sunt de obicei mai periculoși în cantități mai mari. Expunerile inițiale mici tind să ducă la infecții ușoare sau asimptomatice, în timp ce dozele mai mari pot fi letale”, explică cei doi cercetători, adăugând că „nu toate expunerile la coronavirus sunt similare”. Trebuie să ne concentrăm mai mult pe evitarea infecțiilor cu încărcături virale mari”, deoarece „încărcătura virală afectează severitatea bolii”, spun cercetătorii, dând exemplu că intrarea într-o clădire de birouri în care cineva a fost infectat nu este la fel de periculoasă ca o oră petrecută în tren lângă acea persoană.

Oamenii trebuie să fie atenţi la expunerile lungi

Astfel, oamenii ar trebui să fie foarte atenți la expunerile lungi, precum o cafea într-un bar aglomerat, o vizită la bunica sau atingerea feței după un contact cu „cantități mari” de viruși. Interacțiunile cu persoanele infectate sunt mai periculoase în interior și la distanță mică, iar doza crește odată cu timpul de expunere. Interacțiunile care nu respectă regula distanței de 2 metri, de exemplu când plătim la supermarket, ar trebui să fie scurte și ar trebui să fie de doar șase secunde. Cercetătorii mai spun că, „trebuie să evităm reacțiile exagerate de panică la expunerile la doze mici. Îmbrăcămintea și ambalajele pentru alimentele care au fost expuse unei persoane infectate par să prezinte un risc scăzut”.

Revista Presei