Remedii naturale pentru cariile dentare: Cum calmăm durerile de dinți, până ajungem la stomatolog.

10 iul. 2020
Remedii naturale pentru cariile dentare: Cum calmăm durerile de dinți, până ajungem la stomatolog.

Cariile dentare se numără printre cele mai frecvente probleme ale celor care ajung la medicul dentist, afectând până la 90% din populația României.

Caria reprezintă o afecțiune a dinților care antrenează o lezionare a structurii acestora. Smalțul este primul atacat de către carii. Mai întâi apar ca mici puncte negre, iar mai apoi, dacă nu sunt tratate, încep să atace pulpa.

„Trebuie stiut faptul ca o carie dentara nu apare deodata, ci numai in urma unui proces de acumulare a bacteriilor de la nivelul cavitatii bucale, a unei igiene precare, o cantitate de fluor scazuta, alimentatie precara, fumat dar si din cauza unor factori mai putin cunoscuti precum lipsa de saliva, pH-ul acid etc. Totodata, o alimentatie bogata in zaharuri (dulciuri, sucuri etc.), precum si o proasta igiena bucala sunt factori favorizanti,” notează floaredetei.ro.

Cariile dentare: Soluții naturale pentru calmat durerea

„Pe cale interna

-Gelule (capsule gelatinoase) de coada-calului. Luati 2 gellule la pranz si seara, in timpul meselor.

Pe cale externa

-Spalaturi bucale cu infuzie de tanacetum (50 g flori) si patlagina (50 g frunze). Puneti acest amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Clatiti gura cu o cana de infuzie de 3 ori pe zi.

-Ulei esential de micsandra (3 picaturi), ulei esential de salvie (3 picaturi). Puneti pe dintele dureros o bucatica de vata imbibata cu aceste uleiuri esentiale. Lasati 10 minute si repetati de cate ori este posibil. Ca o completare la tratament, se recomanda sa luati dimineata, pe stomacul gol, o doza de flor,” adauga floaredetei.ro.

Cum evităm apariția cariilor?

  • Vizitați periodic medicul dentist;
  • Folosiți instrumente de igienizare(ata dentara, apa de gura);
  • Evitați alcoolul, fumatul si traumatismele dentare;
  • Evitați consumul alimentelor nesanatoase (dulciuri sau sucuri);