Remedii naturale pentru ficatul gras: Care sunt alimentele care te scapă de această problemă

cina mancare
Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Boala ficatului gras, cunoscută și sub denumirea de steatoză hepatică, nu are un tratament convențional standard. În schimb, vindecarea acestei afecțiuni se obține prin anumite schimbări făcute la capitolul stil de viață.

Dieta sănătoasă, renunțarea la stilul de viață sedentar, precum și renunțarea la obiceiurile nesănătoase, sunt în topul listei de schimbări necesare, pentru tratarea acestei afecțiuni.

Ficatul gras apare din cauza acumulării de celule grase la nivelul acestui organ. Această afecțiune, lăsată netratată, cauzează fribroză hepatică și, după mulți ani, se poate transforma în ciroză.

Cele mai bune remedii naturiste împotriva ficatului gras

Există o serie de alimente care stimulează refacerea ficatului, iar în cele ce urmează vi le prezentăm pe cele mai eficiente dintre acestea:

Armurariul – Planta este adesea folosită, sub formă de extract ori supliment alimentar, în tratarea afecțiunilor hepatice. Armurariul poate fi folosit însă și sub formă de ceai, pentru protejarea ficatului.

Ceaiul verde – „catehinele din ceai au abilitatea de a imbunatati functiile hepatice si de a preveni acumularea grasimilor la nivelul ficatului. Se recomanda, in acest sens, consumul a 2-3 cesti de ceai verde pe zi.

Usturoiul – usturoiul are un rol protector asupra ficatului. Consumul acestuia combate rezistenta la insulina, stresul oxidativ si, totodata, imbunatateste metabolismul grasimilor. Asadar, usturoiul consumat crud, in mod regulat, poate fi un aliat de pret in combaterea steatozei hepatice.

Strugurii rosii – strugurii contin resveratrol in concentratii mari, iar acest antioxidant combate inflamatia de la nivelul ficatului, reducand astfel daunele aduse la nivel hepatic de boala de ficat gras. Studiile sugereaza ca resveratrolul utilizat zilnic poate preveni boala de ficat gras” notează doc.ro.

Revista Presei