Remediu extrem de puternic: Cinci boli pe care le poți trata cu frunzele de dafin

05 nov. 2020
Remediu extrem de puternic: Cinci boli pe care le poți trata cu frunzele de dafin

Frunzele de dafin sunt renumite pentru aromă, fiind foarte folosite la gătit, însă acesta nu este unicul lor scop. Frunzele de dafin au de asemenea și proprietăți terapeutice la care nu v-ați fi gândit.

1. Combat problemele digestive

Frunzele de dafin sunt un leac puternic atunci când aveți probleme cu digestia. Acesta stimulează procesul, crește pofta de mâncare și combate fermentația.

Trei frunze de dafin mestecate zilnic pe stomacul gol, una dimineața, una la prânz și una seara, timp de o lună, vor avea un efect de întărire a digestiei.

2. Ameliorează durerile de cap

„Maceratul preparat din patru frunze acestei plante şi coaja de la o portocală, într-un litru de apă, lăsate patru ore şi filtrat elimină cefaleea (durerile de cap) şi vă ajută să vă refaceţi rapid după ce aţi suferit de migrene sau după convalescenţă. Se bea pe stomacul gol, în mai multe reprize, în loc de apă.

3. Combate durerile articulare

Untul de dafin intră în componenţa multor unguente, în special cele pentru calmarea diferitelor manifestări ale durerii apărute în cazurile de artrită, şi pentru alte afecţiuni. Ceaiul este şi el de folos, proprietăţile sale terapeutice fiind cunoscute mai ales în tratarea reumatismului cronic, a afecţiunilor nervoase şi a afecţiunilor orale.

4. Remediu pentru răgușeală

Răguşeala sau pierderea vocii poate fi tratată dacă se pun zece frunze de dafin într-o cană cu apă clocotită. Lichidul astfel obţinut se lasă la răcit, după care se face gargară cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient dacă este repetat de trei ori pe zi şi este eficient şi pentru infecţiile gingivale,” notează floaredetei.ro.

5. Remediu anti-varice

Uleiul de foi de dafin reprezintă un leac eficient împotriva varicelor. Preparați-vă acasă un asemenea unguent amestecând un pahar de ulei nerafinat și un buchețel de frunze de dafin tocate mărunt, pe care să le lăsați la întuneric aproximativ șase zile. După o baie caldă la picioare, masați zonele afectate cu unguentul rezultat.