Remediu natural: Scapă acum de durerile de spate! Metoda simplă prin care uiți de probleme

dureri de spate

Durerile de spate și de articulații pot fi cauzate de probleme grave, care nu au altă rezolvare decât operația. Însă, în multe dintre cazuri, durerile de spate sunt cauzate de deficiența unei singure vitamine.

„Vitamina D nu este o vitamina, ci este mai degraba asemenea unui hormon. In loc sa fie produsa de tiroida, ea este produsa de piele, cand este expusa la soare. Ea este necesara pentru numeroase procese in organism.

Cortizolul are nevoie de cantitati mari de vitamina D pentru a fi produs. Cantitati insuficiente de cortizol produc durere si inflamare a articulatiilor. De aceea este nevoie de cure de cortizon pentru a alina durerea. Durerea de spate are legatura cu lipsa de vitamina D si cu deficientele de vitamina B12, B5 si B6. Durerile de cap apar la persoanele cu lipsa de vitamina D pentru ca acestea dorm prost si sufera de depresie. Lipsa de somn, asociata cu durerea provocate de lipsa vitaminei D contribuie la durerile de cap,” notează topremediinaturiste.ro.

Cum ne dăm seama că suferim de deficiență de vitamina D?

Potrivit profesorului doctor Doina Catrinoiu, corpul ne oferă mai multe semnale care să ne facă să înțelegem că suferă de deficiență de vitamina D. Printre acestea, se numără tetania sau, cum se numește popular „cârceii”. Aceștia sunt o dovadă bună a lipsei de calciu și vitamina D. De asemenea, putem vorbi despre spasmofilie, care, însă, de multe ori este supradiagnostificată, pentruționează Doina Catrinoiu.

„In general, exista un deficit de vitamina D in randul populatiei, din cauza alimentatiei. Romanii mananca foarte putin peste. Cea mai importanta sursa de vitamina D este pestele gras – somonul de exemplu (desi orice tip de peste contine vitamina D).

Alte alimente care ne pot ajuta in acumularea de vitamina D sunt carnea de vita, branzeturile, galbenusul de ou. Oricum, sursa cea mai importanta si care absoarbe cel mai bine calciul este pestele gras, ficatul de peste. „La noi exista asa o idee ca pestele gras ingrasa, dar atunci ce sa mai vorbim de carnea grasa? Pestele gras este foarte bun, bogat in radicali liberi, o sursa foarte importanta si foarte sanatoasa pentru organism.

Ar trebui o educare mai clara a populatiei in ceea ce priveste consumul de peste. Si la adulti, si la copii”, adaugă dr. Doina Catrinoiu, potrivit topreemdiinaturale.ro.

Revista Presei