Remediul natural pe bază de nuci care ține răceala și infecțiile departe: Se prepară simplu, în casă, iar efectele sunt uimitoare

12 oct. 2020
Remediul natural pe bază de nuci care ține răceala și infecțiile departe: Se prepară simplu, în casă, iar efectele sunt uimitoare

Vremea a început să se răcească puțin câte puțin, astfel încât e important să ne luăm măsuri suplimentare de precauție pentru a nu răci. Vă prezentăm astăzi un amestec natural pe bază de nuci, extrem de eficient împotriva răcelii.

Ingrediente:

  • 800 g mierea de salcâm;
  • o lămâie;
  • o sticluţă cu tinctură de propolis;
  • nucă măcinată;

Mod de preparare:

„În cele 800 g de miere, se stoarce sucul din lămâie, apoi se adaugă tinctura de propolis din sticluţă. Peste acest conţinut se adaugă nucă răzuită prin răzătoarea fină.

Se adaugă nucă până ce conţinutul are o consistenţă de gem. Produsul obţinut se ţine în frigider şi în fiecare dimineaţă se ia câte o lingură pentru adulţi şi o linguriţă pentru copii, pe stomacul gol,” notează floaredetei.ro.

Mierea de albine are efecte terapeutice extraordinare asupra afecțiunilor bronho-pulmonare, acționând împotriva guturaiului și reumatismului, datorită conținutului ridicat de vitamine B1, B2, B6, B12, enzime, compuşi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide,

De asemenea, mierea este un excelent tonic pentru copii și convalescenti, impulsionând de asemenea întărirea sistemului imunitar.

Pe de altă parte, lămâia îmbogăţeşte produsul cu multă vitamina C, contribuind de asemenea cu efectele sale antiseptice și antiinflamatoare.

Propolisul este considerat a fi cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, funcționând ca un scut împotriva infecțiilor.

În ceea ce privește nucile, acestea „constituie o bogată sursă de energie, conţinand mulţi nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului.

Doar 25 de grame de nuci conţin peste 90% din DZR de acizi grasi omega 3. Acestea constituie de asemenea o bogata sursa de minerale, ca: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu.

Nucile sunt o sursa foarte buna de vitamina E, dar şi în substante care îşi aduc aportul la activitatea antioxidantă incluzand: melatonina, acidul elagic, carotenoidele, şi compuşi polifenolici.
Prin urmare la tine în borcan o sa ai împreună patru din produsele miraculoase ale naturii,” adaugă floaredetei.ro.