Renault va suspenda producția de la fabrica din Coreea de Sud

renault logo

Renault a afirmat că filiala din Coreea de Sud, Renault Samsung Motors, va suspenda producția fabricii din Busan pentru 4 zile, începând cu 11 februarie, datorită problemelor cu care se confruntă furnizorii din China.

„Din cauza poziției geografice, fabrica de la Busan este cea mai afectată de problemele din China”, conform unui purtător de cuvânt din partea Renault.

Renault, împreună cu partenerul Nissan, lucrează pentru a rezolva problema furnizării de componente, deoarece la Busan se produce și SUV-ul Nissan Rogue, conform purtătorului de cuvânt.

Renault este al doilea producător după Hyundai care a oprit producția din Coreea datorită epidemiei de coronavirus, ce afectează fabricarea componentelor și partea de logistică.

Hyundai a suspendat producția din Coreea datorită lipsei de cablaje, pe care le furnizează în mare parte din China.

Renault a extins luni suspendarea activității de la fabrica din Wuhan, până pe 13 februarie, conform instrucțiunilor din partea guvernului chinez, în urma epidemiei.

Fiat Chrysler a anunțat joi că problemele cauzate de coronavirus ar putea afecta producția în cadrul unei fabrici din Europa, în următoarele 2-4 săptămâni.

Revista Presei