Restricții în județul Ilfov. Cele trei localități în care mai multe activități vor fi interzise

de:
14 sept. 2021
Restricții în județul Ilfov. Cele trei localități în care mai multe activități vor fi interzise
Sursă Foto: Healthline

Era evident că odată cu creșterea infectărilor restricțiile care au fost în vigoare până în această primăvară se vor reîntoarce, însă nimeni nu se aștepta ca asta să se întâmple atât de devreme.

Trei localități din județul Ilfov vor intra sub restricții începând de astăzi. Vorbim de cele care au fost afectate și anul trecut, adică Berceni, Bragadiru, dar și Voluntari.

Ce restricții se impun în localitățile din Ilfov

Dacă vă întrebați la cât a ajuns rata de infectare, ei bine, confirm ultimelor date publicate cele trei localități au înregistrat valori ale ratei de incidenţă cumulată calculată la 14 zile de peste 2 la 1.000 locuitori, iar în acest sens, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis impunerea restricțiilor.

Când se aplică? Conform sursei citate, restricţiile intră în vigoare din 14 septembrie, ora 00:00 și vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile, timp în care autoritățile speră că numărul infectărilor va scădea.

Ce va fi interzis? Ei bine, se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia participării a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Cât despre participarea spectatorilor la aceste competiţii, ea nu va fi interzisă ci este permisă la 50% din capacitatea sălilor, cu distanţă de un metru între persoane, cu dovada de vaccinare completă sau testul negativ.

Nici cinematografele nu se vor închide și pot funcţiona la 70% din capacitate, iar specatorii trebuie să poarte masca de protecţie. Nunțile și botezurile sunt permise, însă respetcând regulile de rigoare, cu maxim 300 de participanți, dacă organizatorii asigură 2 metri pătraţi pentru fiecare participant care trebuie să fie vaccinat sau cu test negativ.